از میدان تفویض میدان زاید. قوله تعالی: «ما یفتح اللّه للناس من رحمة فلا ممسک لها». فتوح نامیست آنرا که از غیب ناجسته و ناخواسته آید. و آن سه قسمست: یک قسم از آن فا ارادت رزق و عیش است، و آنرا سه شرطست: نامطلوب، و نامکتسب، و نامنتظر. و دیگر آن علم لدنی است نا آموخته با شریعت موافق، و ناشنیده با دل آشنا، و ناآزموده در حکمت پسندیده. سیم نشانهای غیبی از بشارت خوابهای نیکو، و دعای نیکان، و قبول دلها.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: متن اشاره به مفهوم "توفیق" و رحمت الهی دارد. در واقع، توفیق به معنای نعمتی است که از جانب خداوند به انسان داده میشود و نمیتوان آن را متوقف کرد. این توفیق به سه نوع تقسیم میشود:
1. نوع اول: مربوط به رزق و زندگی که شامل سه شرط است: غیرقابل انتظار، نامطلوب، و نامکتسب.
2. نوع دوم: علم لدنی که به صورت نا آموخته و با شریعت همخوانی دارد و از دل آشنا است.
3. نوع سوم: نشانههای غیبی مانند خوابهای خوب، دعاهای نیکان و پذیرش در دلها.
در نهایت، همه اینها نشانههایی از رحمت خداوند هستند که به مردم عطا میشود.
هوش مصنوعی: از میدان تفویض، میدان زاید به وجود میآید. خداوند در قرآن میفرماید: «هر رحمتی که خدا برای مردم باز کند، هیچکس نمیتواند آن را نگه دارد». فتوح به نعمتهایی اشاره دارد که از غیب و بدون خواست انسان به او میرسد. این نعمتها سه نوع هستند: اولین نوع، رزق و زندگی است که نیاز به سه شرط دارد: اول، نامطلوب باشد؛ دوم، به دلیلی به دست نیاید؛ و سوم، غیرمنتظره باشد. نوع دوم، علم لدنی است که بدون آموختن به دست میآید و با شریعت سازگار است، ناشنیده باشد و با دل ارتباط برقرار کند و در حکمت پسندیده نداشته باشد. نوع سوم هم نشانههای غیبی است که شامل بشارت خوابهای خوب، دعای نیکان و پذیرش دلها میشود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.