از میدان مراقبت میدان احسان زاید. احسان آنست که سید ولد آدم روح قدس را گفت در جواب وی: «أن تعبداللّه کأنک تراه» «خدایرا پرستی چنانکه ویرا میبینی». اولیتر خلق بیافت این میدان سه مردند: یکی غرقه گشته در دریای توحید از زندگانی نومید، و دیگر واله گشته در هیبت، سیم غرقه گشته در وجد؛ هوا در عزم گم شده، و اسباب در جمع گم شده، و تفرق در وجد گم شده، و اسباب در جمع گم شده، و تفرق در وجد گم شده؛ و اسباب در جمع گم شده، و تفرق در وجد گم شده؛ از تن سمع پیدا و بس، و از دل درد پیدا و بس؛ بدل دید، پنداشت که بعیان دید؛ از تلاشی انسانیت و خمود هوا و عنای علایق برست.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: احسان در میدان مراقبت به معنای پرستش خدا به گونهای است که گویی او را میبینید. در این میدان، سه نوع انسان وجود دارند: یکی که در دریاى توحید غرق شده و از زندگی ناامید شده، دیگری که در هیبت و عظمت خداوند حیرتزده شده، و سومی که به دلیل عشق و اشتیاق، از هویت واقعی خود گم شده است. این افراد به نوعی در تلاش خود دچار تفرقه و گمشدگی میشوند و از زندگی دچار درد و رنج میگردند. در نهایت، آنها به تلاشی برای درک حقیقت و رهایی از وابستگیهای دنیوی میرسند.
هوش مصنوعی: از میدان مراقبت، میدان احسان به وجود میآید. احسان این است که عبد خدا را چنان پرستش کنی که گویی او را میبینی. برترین موجودات در این میدان سه نفرند: یکی که در دریای توحید غرق شده و از زندگی ناامید شده است، دیگری که به خاطر عظمت خداوند مجذوب شده و سومی که در وجد و شوق غرق شده است. در این حالت، هر گونه تلاطم و تفاوت در احساسات از بین رفته و تنها گوش دارای درک است، و دل تنها درد را احساس میکند. او با تغییر در درون خود، گویی به حقیقت نزدیکتر شده و از دست دادن هویت انسانی به همراه رهایی از وابستگیها را تجربه میکند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.