از میدان مواصلت میدان مداومت زاید. قوله تعالی: «حافظوا علی الصلوات والصلوة الوسطی» محافظت مداومتست، و مداومت مقام کردنست در مقصود. و مداومت سه قسم است: مداومت تن بر ورد، و مداومت زبان بر ذکر، مداومت سر بر ضبط. مداومان تن بر ورد سهاند: عابدست بر امید و بیداری با وی همراه، و زاهدست بر بیم و نیازمندی با وی همراه، و زاهدست بر بیم و نیازمندی با وی همراه، و عارفست بر مهر و خجالت با وی همراه. و مداومان بر ذکر سهاند: عذرگوی ملامت با وی همراه، و حاجتخواه اضطرار با وی همراه، و مناجات گوی لذت با وی همراه. و مداومان بر ضبط سهاند: متفکرست و اعتماد با وی همراه، و متذکرست اخلاص با وی همراه، و ناظرست افتقار با وی همراه.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن به مفهوم مداومت و استمرار در عبادت و ذکر اشاره دارد. مداومت به معنای پایبند بودن به هدف و مقصود است و به سه دسته تقسیم میشود: 1. مداومت بدن بر ورد (عبادت)، 2. مداومت زبان بر ذکر، و 3. مداومت دل بر ضبط.
در مداومت بدن بر ورد، سه نوع عابد وجود دارد: عابدانی که با امید و بیداری عبادت میکنند، زاهدانی که بر پایه بیم و نیازمندی عبادت مینمایند، و عارفانی که با محبت و شرم به عبادت روی میآورند.
در مداومت زبان بر ذکر، سه دسته مداوم وجود دارند: 1. عذرگویانی که از ملامت میگریزند، 2. حاجتخواهان که در سختیها دعا میکنند، و 3. مناجاتکنندگانی که از دعا لذت میبرند.
در مداومت دل بر ضبط، سه نوع وجود دارد: 1. متفکرانی که بر تفکر اعتماد دارند، 2. متذکرانی که بر اخلاص تکیه میکنند، و 3. ناظران که بر نیازمندی به خدا توجه دارند.
در کل، متن بر اهمیت مداومت در نماز و ذکر تأکید میکند و انواع مختلف مداومت را توضیح میدهد.
هوش مصنوعی: از میدان ارتباط، میدان پایداری به وجود میآید. در قرآن آمده است: «بر نمازها و بهخصوص نماز وسطی محافظت کنید». این محافظت به معنای پایداری است و پایداری به معنای ایستادگی در اهداف است. پایداری به سه دسته تقسیم میشود: پایداری جسمی بر انجام اعمال، پایداری زبانی بر ذکر و پایداری ذهنی بر حفظ و نگهداری. افرادی که بر انجام اعمال پایداری دارند، به سه دسته تقسیم میشوند: عابدی که به امید و بیداری متکی است، زاهدی که به ترس و نیاز خود توجه میکند، و عارفی که با عشق و شرم همراه است. در زمینه ذکر نیز سه دسته وجود دارند: عذری که با ملامت درگیر است، حاجتی که از شدت نیاز تقاضا میکند، و کسی که در مناجات خود لذت میبرد. در زمینه حفظ و نگهداری نیز سه نوع وجود دارند: فردی که در تفکر و اعتماد به نفس است، کسی که در یادآوری خلوص دارد، و ناظری که به نیاز خود توجه میکند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.