محمدرضا زارعیان
یک جوان علاقمند به موسیقی و اشعار قدیمی. اطلاعات ادبیش هم در حد همان کتابهای ادبیاتش است.
محمدرضا زارعیان در ۳ ماه قبل، سهشنبه ۵ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۱۶ در پاسخ به مهدی الهی دربارهٔ ایرج میرزا » مثنویها » عارف نامه » بخش ۲:
ممنونم از اینکه جواب دادید👌
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۵۶ در پاسخ به منصور دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۷۹۲:
بله که خواهد کرد حتی به موجب حفظ شدن این غزل زیبا در ذهن افراد بسیاری میشود تصنیف دوستان که با حال و هوای تصنیف صفا میکنند و امثال بنده حقیر که علاقه شان موسیقی مدرن است هم از همنوازی گیتار الکتریک و خوانش این شعر توسط چاوشی هم لذت میبرند هم فکر میکنند که این کیست این جان من؟ باعث افتخار میشود که اشعار شاعر بزرگ ملت ایران مولانا در همه جای هنر موسیقی سینما نقاشی و... تاثیر میگذارد و الهام بخش میشود
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۲۹ در پاسخ به Mahmood Shams دربارهٔ ایرج میرزا » مثنویها » عارف نامه » بخش ۵:
درود بر شما آقای شمس که اینقدر فهمیده و مطلع هستید امیدوارم این افکار بیشتر رواج داده شوند❤️
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۲۴ در پاسخ به محمد رضوانی دربارهٔ ایرج میرزا » مثنویها » عارف نامه » بخش ۵:
بخش اول گفته تان خوب بود اما بخش دوم مقداری ناآگاهانه بود و حتی تحسین و تبلیغ یک پلتفرم موسیقی که عملا یک دزد سر گردنه موسیقی ایران محسوب میشود را همراه داشت. مشکل این نیست که گفتند امروزه کلمات رکیک در پستو نمانده اند و در جامعه وجود دارد مشکل این است که یک کودک هنوز جای استفاده از کلمه رکیک را نمیداند و ممکن است از آن در جای نادرستی استفاده کند که منجر به سو برداشت نیز بشود. حتی در همان موسیقی نیز علامتی مبنی بر حفاظت والدین از کودکان که مبدا اول آن هم کشور مهد آزلادی امریکا است به چشم میخورد. بقول همین دوستان خواننده اینا رپ خوبه حتی با فحش ک دار! اینا ترپه نه غزل حافظ هرچند اونم گفت از شراب و جنده ها
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۰۱ دربارهٔ ایرج میرزا » مثنویها » عارف نامه » بخش ۲:
ایرج میرزا فشاری شده بودند و سریعا فحش را از رو بسته اند😂❤️
برو عارف که ایرج پاک بازست
از این کونها و کسها بی نیاز است
یک سوال ایا این بیت اشاره ای به بچه بازی ایرج میرزا دارد یا منظور از پاک بازی چیز دیگریست؟
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۲۲:۳۵ در پاسخ به زززز دربارهٔ سنایی » دیوان اشعار » قصاید و قطعات » شمارهٔ ۲۰۶:
منظور انسان نبودن خداوند است چون یک انسان به زن و جفت نیاز دارد منظورهم از زن و جفت همان مونس و یار است
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۲۲:۳۴ در پاسخ به ناصر دربارهٔ سنایی » دیوان اشعار » قصاید و قطعات » شمارهٔ ۲۰۶:
ولی یک بت بری از گزند نیست که ابراهیم هم توانست با تبرش بتها را بشکند. بتی که ادعای خدایی دارد ولی توان دفاع ز خود ندارد:) یک بت بری از شرک و شبیه نیست چه بسا بتی در وزن و اندازه او هم میشود ساخت. شما اول خدا بودن را معنا کنید تا بت پرستی نیز برایتان معنا شود.
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۲۲:۱۲ در پاسخ به محمد دربارهٔ سنایی » دیوان اشعار » قصاید و قطعات » شمارهٔ ۲۰۶:
دوست عزیز اینکه شما هنوز به درک شعر حکیم سنایی نرسیده اید معلوم است. بقول سعدی فضل خدای را که تواند شمار کرد یا کیست شکر یکی از هزار کرد؟ حکیم سنایی فقط صفات خدا را نام برده اما هیچ جمله و کلمه ای نمیتواند او را کامل وصف کند اینهمه صفت فقط بخشی از صفات الهی را شامل میشوند نه تمامیت آن.
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۴۳ در پاسخ به امین دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۸۹:
اشتر به شعر عرب در حالت است و طرب
گر ذوق نیست تو را کژطبع جانوری
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۶:۰۶ دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۶۳:
جهان بینی مولانا واقعا قابل تحسین است امیدوارم من نیز تا جایی که میتوانم به این جایگاه شناخت خداوند نزدیکتر شوم
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۶:۱۷ دربارهٔ مولانا » مثنوی معنوی » دفتر اول » بخش ۱۶۴ - خدو انداختن خصم در روی امیر المؤمنین علی کرم الله وجهه و انداختن امیرالمؤمنین علی شمشیر از دست:
گویند مولانا سنی مذهب بود و از علی چیزی نمیگفت اما این شعر مثنوی نشان میدهد که مولانا به خوبی علی را شناخته و پیروی از سنت مانع حمایتش از حق نشده است. شاید معلوم نباشد شعر امیر بی گزند برای که سروده شده اما از برای علی صدق میکند. من آرزو دارم مثل مولوی به چنین معرفتی برسم.
محمدرضا زارعیان در ۴ ماه قبل، یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۵۲ دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۲۱۹۵:
این جهان بی من مباش و آن جهان بی من مرو...
محمدرضا زارعیان در ۵ ماه قبل، شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۱۶ دربارهٔ شهریار » گزیدهٔ غزلیات » غزل شمارهٔ ۸۳ - گوهرفروش:
نسل جدید میگویند دوست دخترم مادر شد و من هنوز پسرم ولی شهریار در آن سالها به این زیبایی گفته است:
یار و همسر نگرفتم که گرو بود سرم
تو شدی مادر و من با همه پیری پسرم
این است تاثیر شاعر هنرمند در عمق وجود مردمان یک فرهنگ روحش شاد استاد گرامی