دلم از یاد چشم گلرخان راه خرابات است
سرم از شور و غوغا چون گذرگاه خرابات است
ز فیض عام باشد گر فلک راهی درو دارد
نپنداری که از دیوار کوتاه خرابات است
ز خاطر رفت عزم کعبه تا میخانه را دیدم
رهی کز راه دل را می برد، راه خرابات است
بود اعجاز در اصلاح دل ها دختر رز را
ولی چون نوبت ما می رسد داه خرابات است
تفاوت از سلیم لاابالی تا تو بسیار است
تو ای زاهد گدای مسجد، او شاه خرابات است
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این شعر به تمایل شاعر به زندگی در خرابات و میخانه اشاره دارد. او از یاد چشمهای گلرخان و شور و شوق آن سخن میگوید و راه خرابات را به عنوان مسیری پر از احساس و عشق معرفی میکند. شاعر بیان میکند که اگر بخت به او رویی نشان دهد، این مسیر به سمت بهبود دلها و روح است. او تفاوت بین سلیم و زاهد را نشان میدهد و به زاهد اشاره میکند که او در حقیقت یک گدا در مسجد است، در حالی که در خرابات احترام و عشق واقعی وجود دارد. به طور کلی، این شعر دعوتی به شناخت واقعی عشق و زندگی و معانی عمیق آن است.
هوش مصنوعی: دل من به یاد چشمان زیبای معشوق پر از آشفتگی و دلشوره است، و حال من همچون مکانی شلوغ و پرهیاهوست که به خشونت و بیقراری میانجامد.
هوش مصنوعی: اگر فلک (سرنوشت) در برخورد با تو اقدامی داشته باشد، این به خاطر فیض و لطفی عمومی است. نباید اینطور فکر کنی که این لطف و نعمت تنها به خاطر بیدیواری و سادگی مکان خرابات است.
هوش مصنوعی: از یادم رفت که به کعبه بروم، وقتی دیدم که میخانه در انتظارم است. راهی که از دل میگذرد، به خرابات و میخانه میانجامد.
هوش مصنوعی: در دلها میتوان تغییرات عمیقی ایجاد کرد، مثل گل زیبا که میتواند روح را نوازش کند؛ اما وقتی نوبت به ما میرسد، وضعیت به هم ریخته و نامناسب است.
هوش مصنوعی: میان کسی که بیخیال و سهلانگار زندگی میکند و فلسفهای آزاد دارد و تو که در دل مسجد و در پی زهد و پرهیزکاری هستی، تفاوت بسیار زیادی وجود دارد. او در وادی دل و لذت زندگی میکند، اما تو خود را محدود کردهای.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.