و ازین طایفه بود ابوالحسن علیّ بن محمّدالمُزَیِّن، بغدادی بود، از اصحاب سهل بن عبداللّه و جُنَیْد و طبقۀ وقت ایشان، بمکّه مجاور بود و وفات وی آنجا بود اندر سنۀ ثمان و عشرین و ثلثمایه، با ورع و بزرگ بود.
ابوبکر رازی گوید کی مُزَیِّن گفت گناه از پس گناه عقوبت گناه بود و نیکوئی از پس نیکوئی ثواب نیکوئی بود.
مَزَیِّن را از توحید پرسیدند گفت آنک بدانی که اوصاف او جداست از اوصاف خلق، بصفات قدیم محدثات ازو جدا باز شدند.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوالحسن علی بن محمد المزین بغدادی، که از اصحاب سهل بن عبدالله و جنید بود، در مکه زندگی میکرد و در سن ۲۸۳ هجری قمری در آنجا وفات یافت. او فردی با تقوا و بزرگمنش بود. ابوبکر رازی نقل میکند که المزین میگفت: «گناه باعث عذاب و نیکی باعث پاداش است.» همچنین، او در پاسخ به پرسشی درباره توحید، بیان کرد که اوصاف خداوند از اوصاف مخلوقات متمایز است و ویژگیهای قدیم از جدیدها جدا هستند.
هوش مصنوعی: ابوالحسن علی بن محمد المزین، از اهل بغداد بود و از شاگردان سهل بن عبدالله و جنید و دیگران در آن زمان به شمار میرفت. او در مکه زندگی میکرد و در سنه ۲۸۳ هجری قمری در آنجا فوت کرد. او انسان با تقوا و بزرگواری بود.
هوش مصنوعی: ابوبکر رازی میگوید که مزین گفته است گناه، عواقبی دارد و گناهانی که انجام میدهیم به عذاب منتهی میشود، در حالی که انجام کارهای نیک به پاداش و ثواب میانجامد.
هوش مصنوعی: از مَزَیِّن درباره توحید سوال کردند. او گفت: این است که بدانی اوصاف خداوند کاملاً متفاوت از اوصاف مخلوقان است و صفات قدیم از محدثات (چیزهای جدید) برای او جدا هستند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.