و از ایشان بود ابویعقوب اسحق بن محمّدالنهرجوری صحبت ابوعمر و مکّی کرده بود و آن بو یعقوب سوسی و جنید و پیران دیگر، بمکه مجاور بود. و وفاة او هم آنجا بود اندر سنه ثلثین و ثلثمایه.
ابوالحسین احمدبن علی گوید نهرجوری گفت دنیا دریائی است و کنارۀ او آخرتست و کشتی اندرو تقویست و مردمان همه سفری اند.
ابوبکر رازی گوید از نهرجوری شنیدم که گفت مردی را دیدم اندر طواف یک چشم، و می گفت اَعوُذُ بِکَ مِنْکَ گفتم این چه دعاست گفت روزی نظری بشخصی کردم که مرا نیکو آمد همیدون تَوانچه دیدم که بر چشم من آمد و چشم من بریخت، آواز آمد که لطمۀ بلحظۀ، دیداری بطپانچۀ و اگر نیز نگری نیز خوری.
محمدبن الحسین گوید نهرجوری گوید فاضلترین کارها آنست کی بعلم پیوسته بود.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابویعقوب اسحق بن محمد النهرجوری، که در مکه زندگی میکرد و در همانجا در سن 33 سالگی وفات یافت، به ابوالحسین احمد بن علی و دیگران گفت که دنیا مانند دریایی است و آخرت کناره آن. او تأکید کرد که تقوی همچون کشتی است و انسانها مسافران این دنیا هستند. ابوبکر رازی از او نقل میکند که نهرجوری مردی را در طواف دید که تنها یک چشم داشت و دعا میکرد: «اعوذ بک منک». این دعا به خاطر تأثیر مثبتی بود که آن فرد بر او گذاشته بود. نهرجوری همچنین گفت که فاضلترین کارها، آن است که به علم و دانش پایبند باشیم.
هوش مصنوعی: ابویعقوب اسحاق بن محمد نهرجوری درباره ابوعمر و مکی بحث کرده بود. او با سوسی، جنید و دیگر عالمان در مکه زندگی میکرد و در آنجا در سال سی و سه هجری وفات یافت.
هوش مصنوعی: ابوالحسین احمدبن علی میگوید که دنیا مانند دریا است و کنارهاش آخرت قرار دارد. تقوا همچون کشتیای در این دریا است و همه انسانها در حال سفر هستند.
هوش مصنوعی: ابوبکر رازی میگوید که از نهرجوری شنیدم که از دیدن مردی صحبت میکرد که در حال طواف یک چشم بود و میگفت: "به تو پناه میبرم." من پرسیدم این چه دعایی است و او پاسخ داد روزی به کسی نگاه کردم و آن شخص برایم بسیار خوشایند بود، ولی ناگهان چیزی بر چشمم افتاد و چشمم آسیب دید. سپس صدایی آمد و گفت: "تاثیر یک ضربه در یک لحظه، نگاهی که تغییر ایجاد میکند و اگر دوباره نگاه کنی آن آسیب را خواهی خورد."
هوش مصنوعی: محمد بن حسین میگوید نهرجوری گفته است که بهترین کارها آن است که به علم مربوط باشد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.