و از ایشان بود ابوعلیّ بن الکاتب نام وی الحسن بن احمد صحبت ابوعلی رودباری و ابوبکر مصری و پیران دیگر کرده بود و بزرگ بود اندر حال خویش و وفاة او اندر سنه نیّف و اربعین و ثلثمایه بود.
ابن کاتب گوید معتزله خواستند کی خدایرا منزّه گویند از جهت عقل و بخطا افتادند و صوفیان از طریق علم تنزیه خدای گفتند و مصیب بودند.
ابن کاتب گوید چون خوف در دل قرار گیرد بر زبان حکمت رود.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوعلی بن الکاتب، الحسن بن احمد نام داشت و با ابوعلی رودباری و ابوبکر مصری و دیگران معاشرت کرده بود. او شخصیتی برجسته بود و در سن چهل و سه سالگی درگذشت. ابن کاتب میگوید که معتزله سعی کردند خدا را از نظر عقل تنزه کنند و به اشتباه افتادند، در حالی که صوفیان با علم به تنزیه خدا، به حقایق پی بردند. همچنین او اشاره میکند که زمانی که ترس در دل فردی ایجاد شود، حکمت بر زبانش جاری میشود.
هوش مصنوعی: ابوعلی بن الکاتب، که نامش الحسن بن احمد بود، با ابوعلی رودباری و ابوبکر مصری و دیگر افراد پیر صحبت کرده بود. او در زمان خود شخصیت بزرگی بود و در سن چهل و سه سالگی از دنیا رفت.
هوش مصنوعی: ابن کاتب میگوید که معتزله تلاش کردند خدا را با دلایل عقلانی منزّه بشمارند، اما به اشتباه افتادند. در حالی که صوفیان به روش علمی به تنزیه خدا پرداخته و در این زمینه موفق بودند.
هوش مصنوعی: ابن کاتب میگوید زمانی که ترس در دل انسان جا بگیرد، کلمات حکمت به زبان او میآید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.