و از ایشان بود ابوبکر محمّدبن علی الکَتّانی رَحْمَةُ اللّهِ عَلَیهِ باصل بغدادی بود و صحبت جُنَید و خَرّاز و نوری کرده بود و بمکه مجاور بود تا آنگاه که فرمان یافت و وفاة او اندر سنۀ اثنین و عشرین و ثلثمایه بود.
ابوبکر رازی گوید کتّانی اندر پیری نگریست سر و موی و روی وی جمله سپید شده و سؤال میکرد و گفت این پیر، حقّ خدای اندر جوانی ضایع کرده است خدای تعالی اندر پیری او را ضایع گذاشتست.
کتّانی گوید شهوة ماهار دیو است هر که ماهار دیو گرفت او بنزدیگ وی بود ببندگی.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوبکر محمد بن علی الکتانی، معروف به کتانی، از اهالی بغداد بود و با شخصیتهایی چون جنید، خراز و نوری همصحبت بود. او در مکه زندگی میکرد تا زمانی که در سن ۲۳۳ هجری وفات یافت. ابوبکر رازی در مورد کتانی به پیری او اشاره کرده و میگوید که مو و پوست او به سفیدی گراییده و این را ناشی از ضایع کردن عمرش در جوانی میداند. کتانی نیز معتقد بود که شهوات، مظهر دیو هستند و کسی که به شهوات تن دهد، نزدیکتر به بندگی دیو خواهد بود.
هوش مصنوعی: ابوبکر محمّد بن علی الکَتّانی، که رحمت خدا بر او باد، اهل بغداد بود و با جُنَید، خَرّاز و نوری گفتگوهای علمی و معنوی داشت. او در مکه اقامت گزید تا زمانی که دعوت به شهادت شد و در سال ۳۲۱ هجری قمری درگذشت.
هوش مصنوعی: ابوبکر رازی میگوید کتّانی به سیری از پیرمردی نگاه کرد که مو و سیبیل و چهرهاش کاملاً سپید شده بود و از او پرسید که آیا این پیر در جوانی حق خدا را ضایع کرده است؟ زیرا به نظر میرسید خداوند در سن پیری او را به حالت ضیعف و ناتوانی رها کرده است.
هوش مصنوعی: کتانی میگوید که شهوت مانند دیو است؛ هر کسی که در دام این دیو بیفتد، به او نزدیک میشود و به بندگیاش درمیآید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.