کفر و دین یکسان بود در مذهب دیوانگی
جنگ با کونین دارد مشرب دیوانگی
یا معلم لیلی و مجنون ندارند احتیاج
عشق استادی کند در مکتب دیوانگی
خاک صحرا را به رقص آورد شور گردباد
کیست می سازد تلاش منصب دیوانگی
مقصد عاشق نمی گنجد به زیر آسمان
باشد از اندازه بیرون مطلب دیوانگی
عاقل از سنگ ملامت می کند پهلو تهی
ریختند این خشت را در قالب دیوانگی
داغ سودای جنون پوشیده است از چشم خلق
خیره می سازد نظر را کوکب دیوانگی
از سواد بی خودی هر کس نگردد بهره مند
خانه زنجیر باشد مکتب دیوانگی
سیدا اهل جنون را نیست در محشر حساب
باد ایام خزان باشد تب دیوانگی
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این شعر به بیان موضوعات عشق و دیوانگی میپردازد و گوینده نشان میدهد که کفر و دین در دیوانگی یکساناند. او به جنگی که از دیوانگی ناشی میشود اشاره کرده و عشق را به عنوان معلمی توصیف میکند که در مکتب دیوانگی درک میشود. شاعر به زندگی در صحرا و رقصی که گردباد به ارمغان میآورد اشاره میکند و درمییابد که هدف عاشق فراتر از آن چیزی است که زیر آسمان میگنجد. عاقلان و افراد عادی نمیتوانند عمق عشق را بفهمند و کسانی که از حال خود بیخبرند در حقیقت در زنجیری از دیوانگی گرفتارند. در پایان اشاره میشود که در روز محشر اهل جنون حساب و کتابی ندارند و دیوانگی نشانهای از داغ سودای عشق است.
هوش مصنوعی: در حالتی که دیوانگی وجود دارد، تفاوتی بین کفر و دین نیست. این حالت جنون، به نوعی با تمام هستی درگیر است و نشان میدهد که چگونه دیدگاهها و باورها میتوانند به یکسان دیده شوند.
هوش مصنوعی: عشق نیازی به معلم ندارد؛ دیوانگی خود کلاس و آموزگار خاص خود را دارد و لیلی و مجنون از آن جدا نیستند.
هوش مصنوعی: طبیعت جنگل را تحت تأثیر گردباد به حرکتی پر شور درآورده است. چه کسی است که این تلاش را برای دستیابی به مقام دیوانگی انجام میدهد؟
هوش مصنوعی: عاشق به قدری عاشق است که آرزوهایش فراتر از این دنیا و آسمان است و نمیتوان آن را در هیچ اندازهای محدود کرد. این نوع عشق، جنون و شور و شوقی غیرقابل وصف دارد.
هوش مصنوعی: عاقل با وجود ملامتها و انتقادها، خود را کنار میکشد و به خود میگوید که این مسائل بیمعنی هستند و این شرایط دلیلی بر دیوانگی نیست.
هوش مصنوعی: عشق دیوانهوار، مانند یک راز عمیق است که دیگران نمیتوانند آن را ببینند. این احساس، چنان درخشش و جذابیتی دارد که هر نگاهی را به خود جلب میکند و به نوعی همه را تحت تأثیر قرار میدهد.
هوش مصنوعی: کسی که از دانشی که بیفایده است بهرهای نمیبرد، مثل یک خانهای میشود که به زنجیر بسته شده؛ جایی که به جای یادگیری، فقط جنون و دیوانگی حاکم است.
هوش مصنوعی: در روز قیامت، اهل جنون را حساب و کتابی نخواهد بود؛ چرا که دیوانگی مانند سرمای روزهای پاییز است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.