ali barani
سلام
ali barani در ۴ ماه قبل، سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۰۶:۰۸ در پاسخ به sina دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » پادشاهی یزدگرد » بخش ۱۷:
نره شیر درست است و نه هر شیر
ali barani در ۶ ماه قبل، سهشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۲:۱۰ در پاسخ به علی اصغر دربارهٔ سعدی » گلستان » باب دوم در اخلاق درویشان » حکایت شمارهٔ ۳۸:
منظور سعدی معنی مجازی خفته هم می تواند باشد یعنی فرد غافل و گمراه ( خواب غفلت)
ali barani در ۶ ماه قبل، جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۱:۴۴ در پاسخ به Avesta Gdzi دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » آغاز کتاب » بخش ۹ - داستان دقیقی شاعر:
سلام دوست عزیز . هر چند که معنا و مفهوم کلام شما درست است ولی جای بعضی کلمات و عبارات در اینجا نیست. گنجور را به فرهیختگانش می شناسیم. من هم عقیده دارم که با دید ناسیونالیستی و پر از خشم به زبان و فرهنگ عربی نگاه نکنیم. در هر حال فردوسی مسلمان بوده و جزء ارادتمندان به اهل بیت و به خصوص حضرت علی علیه السلام. عفو بر وزن رفو آمده و یکی از دوستان هم در چند نمونه شعر به آن اشاره کردند. مینوی خرد حفاظ ما باد
ali barani در ۶ ماه قبل، جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۱:۳۰ در پاسخ به رضا دربارهٔ مولانا » مثنوی معنوی » دفتر اول » بخش ۹۰ - شنیدن آن طوطی حرکت آن طوطیان و مردن آن طوطی در قفص و نوحهٔ خواجه بر وی:
قفص به همین شکل در نسخه های اصلی آمده. در اصل کلمه یونانی است و در فارسی و عربی و ترکی به این شکل ( معرب) آمده
ali barani در ۷ ماه قبل، یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۲:۳۰ دربارهٔ سعدی » بوستان » باب هفتم در عالم تربیت » بخش ۱۲ - حکایت:
سلام . ادر کاسا یعنی جام و پیاله را بگردان در مجلس و به همه تعارف کن تا بنوشند.
ادرار هم به درستی دوستان اشاره کردند که به معنی مقرری و جیره ماهیانه است.
ali barani در ۷ ماه قبل، شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۱:۳۸ دربارهٔ نظامی » خمسه » مخزن الاسرار » بخش ۱ - آغاز سخن:
سلام
در خصوص مفتعلن به مفعولن که قاعده تسکین نام دارد و به درستی یکی از دوستان اشاره کردند .
نکته بعد این که در هیچ نسخه ای از است به جای هست استفاده نشده یعنی نگفته که است کلید در گنج حکیم . در حالی که امروزه تمایزی بین هست و است در بین دستور نویسان وجود دارد با این که هر دو فعل ربطی است ولی هست را معمولا برای تاکید و وجود داشتن به کار می برند. شاید بتوان گفت : است کلید در گنج حکیم
ali barani در ۷ ماه قبل، جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۴۳ دربارهٔ سعدی » دیوان اشعار » غزلیات » غزل شمارهٔ ۳۷۱:
به نام حضرت دوست
حدیث صحیح یکی از انواع حدیث است و آن حدیثی است که سلسله راویان آن درست و صحیح هستند و حدیث جعلی و ... نیست. پس ذکر شریف و عظیم و ... ولو در نسخه بدلها درست به نظر نمی رسد.
ali barani در ۷ ماه قبل، جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۱:۲۹ دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۳۱۱:
سلام به دوستان
تحلیل ها بسیار زیبا و عرفانی است. تکرار خاسته در ترکیب های نوخاسته، برخاسته و نو خاسته و قرار گرفتن آن در جایگاه قافیه می تواند نشان از هنر شاعر در کاربرد کلمات قافیه با معنا و مضمون جدید است . این تکرارها بعدها در غزلیات صائب هم دیده می شود.
ali barani در ۲ سال و ۴ ماه قبل، سهشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱، ساعت ۰۵:۱۹ دربارهٔ فردوسی » شاهنامه » پادشاهی گشتاسپ صد و بیست سال بود » بخش ۲۶ - سخن فردوسی:
سلام، نفس داستان را همی نشمرد ؟؟؟