سام میرزا صفوی
»
تذکرهٔ تحفهٔ سامی
»
صحیفهٔ دوم در ذکر سادات و علما
»
صحیفهٔ اول : در ذکر سادات رفیع الدرجات
»
۵۵- میر عبدالباقی
از سادات اصفهانست و تولیت مزار فایض انوار امامزاده زین العابدین که در شهر مذکور است تعلق بدو دارد و بقدر مولویتی دارد. پیوسته نهال قامت سهی قدان در باغ دل میکارد و قواعد شعری صاحب وقوف است و در پختن اطعمه بسیار چابک دست بواسطه آنکه طعامی اختراع کرده و مقبولی نام نهاده و مقبول حضرت صاحبقرانی شده او را هم مقبولی نام کرده اند. اما بواسطه تردد بسیار در اردو . نامقبول شده. جامی:
به مقبولی کسی را دسترس نیست
قبول خاطر اندر دست کس نیست
میر مذکور جواب سبحه الابرار گفت اما مشهور نشد و مثنوی دیگری در تصوف اهل سنت گفته که حکم همایون دارد . اما اشعار عاشقانه بسیار دارد این مطلع از آن جمله است :
نازکی بین چو ببوسم لب او را بخیال
شود آزرده لبش چون نگرم روز وصال
باعتقاد من اگر مصرع آخر را چنین خوانند بهتر است « بود آزرده در او چون نگرم روز وصال »
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن درباره یک شاعر و شخصیت مذهبی از سادات اصفهان، به نام میر مذکور است که تولیت مزار امامزاده زین العابدین را بر عهده دارد. او شاعر و مولف با مهارتهایی در قوافی شعری است و در پختن غذا نیز تبحر دارد، به طوری که غذایی به نام «مقبولی» اختراع کرده که مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، به دلیل ترددهایش در اردو، در نهایت شهرت او کاهش یافته است. میر مذکور همچنین شعری با موضوعات عاشقانه و تصوف نوشته و تعدادی از اشعار او به خصوص در مسائل عاشقانه و عرفانی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از اشعار او بیانگر زیبایی و عشق است و وی پیشنهاد میکند تغییر کوچکی در یکی از مصرعها بهتر خواهد بود.
هوش مصنوعی: او از خانواده سادات اصفهان است و مسئولیت نگهداری مزار امامزاده زینالعابدین در آن شهر را به عهده دارد. او تواناییهای خاصی دارد و در عرصه شعر نیز تجربه و دانش کافی دارد. همچنین، در آشپزی بسیار ماهر است و غذایی را اختراع کرده که به نام "مقبولی" معروف شده و مورد توجه قرار گرفته است. اما به خاطر رفت و آمد زیاد به مناطق مختلف، نتوانسته است در برخی موارد مقبولیت خود را حفظ کند.
هوش مصنوعی: هیچکس به راحتی به محبوبیت و پذیرش دیگران دست نمییابد و همچنین نمیتواند دل دیگران را به راحتی به دست آورد.
هوش مصنوعی: شخص مزبور به سوال پاسخ داد، اما پاسخ او به شهرت نرسید. او همچنین مثنوی دیگری در خصوص تصوف اهل سنت سروده که دارای اعتبار خاصی است. این اثر اشعار عاشقانه زیادی دارد و یکی از اشعار آن به شرح زیر است:
هوش مصنوعی: وقتی که او را میبوسم و نازکی لبش را احساس میکنم، به خاطر خیالم لبش آزرده میشود؛ چون وقتی روز وصال را میبینم، این احساس در من شکل میگیرد.
هوش مصنوعی: به نظر من اگر بیت آخر را اینگونه بخوانند، مناسبتر است: «آشفتگی در او را میبینم وقتی که روز وصال را مینگرم»
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.