رضاقلی خان هدایت
»
تذکرهٔ ریاض العارفین
»
روضهٔ دوم در ذکر فضلا و محقّقین حکما
»
بخش ۵۲ - شمس شیرازی
اسمش شمس الدین عبداللّه. از علوم عقلی و نقلی آگاه بود. خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی و شیخ علی کلا و قوام الدین ابواسحق از تلامذهٔ او، و در خدمتش اکتساب علوم نمودهاند. سلطان محمد مظفر به وی ارادت داشته. غرض، از اکابر فضلا و حکماست. وفاتش در سنهٔ ۷۷۲ اتفاق افتاد. این رباعی تبرّکاً از او نوشته میشود:
در دولت و محنت جهان هست زوال
دُرّ صاف تو گر دُرد در افکنده منال
خوش باش و زمان به کام یاران گذران
زیرا که نماند این جهان بر یک حال
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شمس الدین عبدالله، استاد علوم عقلی و نقلی، با تلمذ خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی و شیخ علی کلا و قوام الدین ابواسحق شناخته میشود. سلطان محمد مظفر به او ارادت داشته و او از بزرگترین فضلا و حکما به شمار میآید. وفات او در سال ۷۷۲ هجری قمری رخ داد. از او رباعیتی به یادگار مانده که به تأمل در گذر زمان و ناپایداری دنیا اشاره دارد.
هوش مصنوعی: شمس الدین عبداللّه شخصی عالم و دانشمند بود که به علوم مختلف مسلط بود. برخی از دانشجویان مطرح او شامل حافظ شیرازی و شیخ علی کلا میشوند که زیر نظر او آموزش دیدند. سلطان محمد مظفر نیز به او احترام و ارادت ویژهای داشت. وفات او در سال ۷۷۲ هجری قمری رخ داد. یک رباعی به منظور تبرک از او نقل میشود.
هوش مصنوعی: در زندگی، هم در خوشیها و هم در سختیها، همه چیز ناپایدار است. اگر تو هم همچون لؤلؤی درخشان، در مشکلات غرق شدهای، از بیخبری و ناراحتی رنج میبری.
هوش مصنوعی: شاد زندگی کن و لحظات را با دوستانت سپری کن، زیرا این دنیا هرگز در یک وضعیت ثابت نمیماند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.