و اگر مریدی مبتلا گردد، بجاهی یا معلومی یا صحبت کودکی یا میل بزنی و آنجا شیخی نبود که او را دلالت کند بر حیلتی که از آن خلاص یابد، اینجا گه، مرید را روا بود که بسفر بیرون شود و از آن موضع تحویل کند تا آن جاه بر خویشتن بزیان آرد که هیچ چیز دل مرید را زیان گارتر از حصول جاه نبود پیش از فرو مردن بشریّت.
و از آداب مرید آن بود که علم او درین طریقت پیش از منازلت او نبود زیرا که خبر دادن از منازل نه چنان بود که از مقصود خبر دهد هرکه غلبه دارد علم او بر منازلت او، او صاحب علم بود نه صاحب سلوک.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: اگر مریدی در شرایط خاصی قرار گیرد که نتواند از یک شیخ راهنمایی بگیرد، مجاز است که آن مکان را ترک کند تا به خود آسیب نرساند. در اینجا، هیچ چیز برای دل مرید زیانبارتر از قرار گرفتن در آن موضع نیست. همچنین، یکی از آداب مریدی این است که علم او قبل از رسیدن به مراحل سلوک نباشد، زیرا آگاهی از مراحل به تنهایی نمیتواند نشاندهنده مقصد باشد. افرادی که بر علم خود غلبه دارند، علمشان بر مراحل سلوک غالب است و علم و سلوک باید همسطح و متوازن باشند.
هوش مصنوعی: اگر کسی دچار مشکلی شود، چه به خاطر چیزی خاص یا صحبت با بچهای یا تمایل به چیزی، و در آنجا نیز راهنمایی وجود نداشته باشد که او را به تدبیری برای رهایی از آن مشکل هدایت کند، در این صورت او مجاز است که به سفر برود و از آن محل دور شود، زیرا هیچ چیز به اندازه دستیابی به مقام و موقعیت نمیتواند برای او مضر باشد، به ویژه قبل از نابودی انسانیت.
هوش مصنوعی: از آداب آن مرید این بود که علم او در این مسیر قبل از رسیدن به مراحل معنوی توجهی نداشت، چون بیان مراحل نمیتوانست به درستی از هدف حقیقی خبر دهد. هر کس که بر مراحل تسلط داشت، در حقیقت صاحب علم بود و نه صاحب سلوک.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.