و از ایشان بود ابومحمّد جعفربن محمّدبن نُصَیْر و مولود وی ببغداد بوده و آنجا بزرگ شد و صحبت جُنَیْد کرده بود و با وی نشستی و صحبت نوری کرده بود و آنِ رُوَیْم و سمنون و صحبت طبقۀ عصر ایشان، و وفاة او اندر سنه ثمان و اربعین و ثلثمایه بود.
جعفر گوید بنده لذّت معاملة نیابد با لذّت نفس زیرا که اهل حقایق علائقها ببریدند کی ایشانرا از رتبتهاء بزرگ بازداشتی.
جعفر گوید میان بنده و میان وجود آنست کی تقوی اندر دل وی مجاور بود چون تقوی آرام گرفت اندر دل برکات علم برو فرود آمد و رغبت دنیا ازو بشد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابومحمد جعفر بن محمد بن نصیر در بغداد به دنیا آمد و بزرگ شد. او با جنید و دیگر شخصیتها گفتگوهایی داشت و به علم و عرفان علاقهمند بود. او در سن ۳۸۴ هجری قمری وفات یافت. جعفر معتقد بود که لذت واقعی در ارتباط با خداست و انسان باید از تعلقات دنیوی فاصله بگیرد. او همچنین به این موضوع اشاره میکند که تقوی در دل، سبب سرازیر شدن برکات علم و کاهش رغبت به دنیا میشود.
هوش مصنوعی: ابومحمّد جعفر بن محمّد بن نصیر در بغداد به دنیا آمد و در همانجا پرورش یافت. او با جنید صحبت کرده و نشستهایی با او داشته است. همچنین گفتگوهایی با نور و سایر شخصیتهای معاصر خود نیز داشته است. وی در سال ۳۸۳ هجری قمری درگذشت.
هوش مصنوعی: جعفر میگوید که انسان از لذت معامله یا تعامل کمتر لذت میبرد نسبت به لذتهایی که از نیازهای درونی و نفس خود میبرد، چون افرادی که به عمق حقیقت رسیدهاند، وابستگیهای خود را کنار گذاشتهاند و از مقامهای بالای خود منصرف شدهاند.
هوش مصنوعی: جعفر میگوید که بین بنده و وجود او رابطهای وجود دارد که تقوی در دل او نشسته است. هنگامی که تقوی در دل آرام میگیرد، برکات علم بر او نازل میشود و تمایل به دنیا از او دور میشود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.