و این صفت خبیثه از جمله مهلکات عظیمه و منافی ایمان، بلکه شعبه ای است از شرک به خداوند رحمن دنیا و آخرت بنده از آن ویران و پریشان می گردد و از این جهت خداوند منان در مذمت کسانی که چشم به غیر او دارند می فرماید: «و لله خزائن السموات و الارض و لکن المنافقین لا یفقهون» یعنی «خزانه های آسمان و زمین، ملک خدا است و لیکن منافقین برنمی خورد و طمع از این و آن دارند» و می فرماید «إن الذین تدعون من دون الله عباد امثالکم» به درستی که آنچنان کسانی را که می خوانید غیر از خدا جماعتی هستند مانند شما عاجز و بی دست و پا» و نیز می فرماید «ان الذین تعبدون من دون الله لا یملکون لکم رزقا فابتغوا عند الله الرزق و اعبدوه» به درستی که «کسانی را که غیر از خدا می خوانید روزی شما در دست ایشان نیست پس روزی را از نزد خدا بطلبید و بندگی او را کنید» و در اخبار داود علیه السلام وارد است که «ای داود هیچ بنده ای از بندگان من دست به دامن کسی از بندگان من نزد که من ندانم که از دل به او امیدوار است مگر اینکه اسباب آسمان ها را از پیش روی او قطع می کنم و زمینی که در زیر قدم او است بر او خشمناک می گردانم و باک ندارم به هر وادی که هلاک شود» حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «هر که طلب عزت کند به واسطه بندگان، خدا او را ذلیل می سازد» و منقول است که «در تورات نوشته است: ملعون است هر که اعتماد او به انسانی مثل خود باشد» پس سزاوار مومن آن است که دامن همت بر میان زند و نفس خود را از صفت خبیثه خلاص سازد و به تحصیل ضد آن، که توکل است پردازد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن به بررسی صفت خبیثه اعتماد به غیر خداوند و خطرات آن برای ایمان پرداخته است. نویسنده اشاره میکند که این صفت باعث ویرانی و پریشانی بنده در دنیا و آخرت میشود و خداوند در قرآن به مذمت افرادی میپردازد که جز او به دیگران چشم دارند. خزانههای آسمان و زمین متعلق به خداست و باید روزی را از او طلب کرد. همچنین، اظهاراتی از داوود علیهالسلام و پیامبر اسلام نقل شده که افراد را از اعتماد به دیگران منع میکند و بر لزوم توکل به خدا تأکید دارد. در نهایت، نویسنده توصیه میکند که مومن باید از این صفت خبیثه آزاد شده و به توکل به خدا روی آورد.
هوش مصنوعی: این ویژگی ناپسند از جمله بزرگترین خطرها و منافاتی با ایمان است و باعث ویرانی و پریشانی زندگی انسان در دنیا و آخرت میشود. به همین منظور، خداوند در قرآن درباره کسانی که به غیر از او امید دارند، میفرماید: «خزانههای آسمان و زمین متعلق به خداوند است، اما منافقین نمیفهمند و به دیگران امید دارند». همچنین او میگوید: «کسانی که به جای خدا میخوانید، همچون شما هستند و عاجز و ناتواناند»، و اضافه میکند که «کسانی که غیر از خدا میخوانید، هیچگونه روزی برای شما ندارند، پس روزیتان را از خداوند بخواهید و او را بپرستید». در روایتهایی درباره داوود (علیهالسلام) آمده که خداوند میفرماید: «اگر بندهای از من به بندگان دیگر اتکا کند، من اسباب آسمانی را از او میگیرم و او را در دنیا و آخرت به حال خود رها میکنم». پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) نیز فرمودند: «هر کسی که بخواهد از بندگان عزت بگیرد، خداوند او را ذلیل میسازد» و در تورات آمده که «هر کسی که به انسانی مثل خود اعتماد کند، ملعون است». بنابراین، مؤمن باید به تلاش و اراده خود پرداخته و از این صفت ناپسند دوری کند و به توکل کردن بپردازد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.