بدان که شریعت مقدسه، گناه را دو قسم کرده است: کبیره و صغیره و حکم فرموده است که اجتناب از گناهان کبیره، کفاره گناهان صغیره است.
چنانچه خدای تعالی فرمود: «ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه نکفر عنکم سیئاتکم» یعنی «اگر اجتناب کنید از کبائر آنچه بر شما حرام شده است، آن را کفاره سایر گناهان شما می کنیم» و اجتناب از کبیره، در وقتی کفاره صغیره می شود که به قدرت و اراده، آن را از برای خدا ترک کنی نه آنکه قدرت بر آن نداشته باشی یا از راه ترس مردم یا حفظ آبرو و یا به جهت عدم شوق و رغبت، آن را نکنی چنین اجتنابی کفاره صغائر نمی شود.
و در تعیین گناهان کبیره میان علما، خلاف بسیار است بعضی آنها را هفت گفته اند و بعضی بیشتر و از بعضی روایات هفتصد مستفاد می شود و ظاهر آن است که هر گناهی که در قرآن مجید وعده عذاب به آن شده کبیره است و از جمله گناهان کبیره است: شرک به خدا و قتل مسلم عمدا و قذف زنان محصنه، یعنی نسبت زنا به زنان مسلمه که مشهور به زنا نباشند دادن، مثل اینکه کسی را ولد الزنا بگویی، یا نسبت زنا به زن و خواهر کسی بدهی و عقوق والدین و زنا و ظلم و حکم به غیر حق و خوردن مال یتیم را به ظلم، و خوردن ربا و ترک نماز عمدا و در بعضی احادیث، از گناهان کبیره شمرده اند: سحر را و قسم دروغ را و حبس زکوه و کتمان شهادت، و شرب خمر، و دزدی و قمار و کم فروشی و لواط و شهادت ناحق و اعانت ظالمین بر ظلم و دروغ و غنا کردن و شنیدن، و تکبر و خیانت و حبس حق مردم بدون عذر شرعی.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: گناه در شریعت به دو دسته کبیره و صغیره تقسیم شده است. خداوند فرموده است که اگر از گناهان کبیره دوری کنید، گناهان صغیره شما بخشوده میشود. برای اینکه اجتناب از کبیره کفاره صغیره باشد، باید این عمل را به خاطر خدا و با اراده انجام دهید و نه به خاطر ترس از مردم یا وابستگی به آن گناه.
طبقهبندی گناهان کبیره مورد اختلاف علمای دین است، اما برخی عدد آن را هفت و بعضی دیگر بیشتر میدانند. گناهان کبیره شامل مواردی چون شرک، قتل عمد، نسبت دروغ به زنان محصنه، عقوق والدین، زنا، ظلم، خوردن مال یتیم و ربا، ترک عمد نماز و سایر مواردی نظیر سحر، دزدی و قمار هستند. گناهانی مثل دروغ، تکبر و خیانت نیز جزو کبائر محسوب میشوند.
هوش مصنوعی: شریعت اسلام گناهان را به دو دسته تقسیم کرده است: گناهان بزرگ و گناهان کوچک. همچنین بیان کرده است که دوری از گناهان بزرگ، باعث بخشش گناهان کوچک میشود.
هوش مصنوعی: اگر از گناهان بزرگ خیر بگذرید، خداوند گناهان کوچک شما را میبخشد. اما این اجتناب از گناهان بزرگ باید به خاطر خدا و با اراده و اختیار شما باشد، نه به دلیل ناتوانی در انجام آنها، یا به خاطر ترس از مردم، حفظ آبرو یا عدم علاقه به آن عمل. در این صورت، اجتناب شما از گناهان بزرگ موجب بخشش گناهان کوچک نخواهد شد.
هوش مصنوعی: در میان علما، درباره گناهان کبیره نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی آنها را به هفت مورد محدود کردهاند و برخی دیگر تعداد بیشتری را ذکر کردهاند؛ به طوری که از بعضی روایات، تا هفتصد گناه کبیره نیز برداشت شده است. به طور کلی، هر گناهی که در قرآن به آن وعده عذاب داده شده، به عنوان گناه کبیره محسوب میشود. از جمله این گناهان میتوان به شرک به خدا، قتل عمد مسلمان، نسبت دادن زنا به زنان محترم، نافرمانی از والدین، زنا، ظلم، حکم ناحق، خوردن مال یتیم به ناحق، رباخواری، ترک عمدی نماز و همچنین سحر، قسم دروغ، جلوگیری از پرداخت زکات، کتمان شهادت، نوشیدن شراب، دزدی، قمار، کمفروشی، لواط، شهادت ناحق، کمک به ظالمین در ظلم، دروغگویی، خواندن یا شنیدن موسیقیهای حرام، تکبر، خیانت و نگه داشتن حق دیگران بدون عذر شرعی نیز اشاره کرد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.