مشایخ عراق گفتند لایَصیرُ العارِفُ عارِّفاً حَتّی یَستَوی المَنْعُ وَالعَطاءُ شبلی گفت لایَصیرُ العارِفُ عارِفاً حَتّی یَکُونَ المَنْعُ اَحَبُّ اِلَیهِ مِنَ الْعَطاءِ لِأنَّ الْمَنَعَ حَقُّ الْحَقّ مِنَ الْعَبدُ واَلْعَطاءَ حَقُ الْعَبْدِ مِنَ الْحَقّ وَ الْعاشِقُ الصادِقُ مَنْ یَجْعلُ مُرادَهَ وَراءَ مُرادِ مُرادِهِ.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: مشایخ عراق معتقدند که عارف واقعی کسی نیست تا زمانی که در برابر منع و عطا در یک سطح قرار نگیرد. شبلی نیز اضافه میکند که عارف هنگامی عارف میشود که منع برای او محبوبتر از عطا باشد، زیرا منع حق خدا بر بنده است و عطا حق بنده بر خدا. همچنین، عاشق صادق کسی است که خواستههای خود را در پشت خواستههای معشوق قرار دهد.
هوش مصنوعی: مشایخ عراق بیان کردهاند که کسی نمیتواند عارف واقعی شود تا زمانی که میان منع و عطا به یکسان برسد. اما شبلی معتقد است که عارف واقعی زمانی به این مقام میرسد که منع برای او از عطا محبوبتر باشد، چرا که منع حق حق از جانب خداوند است و عطا حق بنده از جانب اوست. عاشق حقیقتاً صادق کسی است که خواستهاش را بالاتر از خواستههای خود قرار میدهد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.