هوش مصنوعی: شاعر در این ابیات به دعوت و پذیرش همه مردم، هرچند که کافر یا بتپرست باشند، میپردازد. او تأکید میکند که این درگاه، درگاه امید است و فرقی نمیکند که شخص چندین بار خطا کرده باشد، بلکه همیشه میتواند به سوی خدا بازگردد و مورد پذیرش قرار گیرد.
مجتبی محمدی در ۱۱ سال و ۹ ماه قبل، جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ساعت ۱۷:۳۱ نوشته:
کاش موضع بهتری برای عرض و ثبت این مطلب بود که به ناچار اینجا عرض می کنم:معتبر ترین منابع موجود از احوال ابو سعید کتاب "حالات و سخنان " از اجمال الدین ابوروح و "اسرار التوحید" محمد بن منور است که به تصریح آمده ابو سعید شعر نمی گفته،و آنچه از سخن منظوم برزبان او می رفته همگی سروده های دیگران بوده است،)جز ظاهرا دو رباعی(جمال الدین ابوروح از قول شیخ نقل می کندکه "ما هرگز شعر نگفته ایم .آنچ بر زبان ما رود گفته عزیزان است و...،نیز در هیچ جای دیگری از تذکره ها و مجموعه ها بیتی یا مصراعی ازو نقل نشده،به نظر می رسد به گفته استاد مجتبایی این ابیاتی که از شیخ در تمهیدات عین القضات آمده ودر هیچ جای دیگر نقل نشده از ابو سعید ترمذی باشد که کاتبان به اشتباه از ابو سعید ابو الخبر دانسته و ضبط کرده اند.
امین کیخا در ۱۱ سال و ۹ ماه قبل، جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ساعت ۲۲:۰۳ نوشته:
مجتبی جان مردم ما این گونه اند کسانی که نمیتوانند سخن بگویند از زبان دیگران می گویند قبر کورش قبر مادر سلیمان میشود و سخن دانایی زنده ، سخن شیخ زنده پیل که پذرفتاری اش بیشتر شود
مینا احمدی در ۲ سال و ۹ ماه قبل، چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۱، ساعت ۱۴:۴۷ پاسخ داده:
طوری صحبت میکنید که انگار ابوسعید ابولخیر شخص بیسواد و دزدی بیش نبوده! خیلی نگران نباشید جناب مطمئنا ایشون وقتی شعری رو از کسی نقل میکرده اسم خود شخص رو میاورده. اشکال از کسی هست که به نقل از ابوسعید نوشته همه ی اینها رو.
گلکی عنایت در ۱۰ سال و ۲ ماه قبل، پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳، ساعت ۲۱:۴۸ نوشته:
درود بر دوست گرامی و دانا، کیخای میهن پرست کاش اندکی دوستان پارسی دوست و میهن پرست پر شمار تر بودند. به امید بازگشت زبان سترگ پارسی به روزگار پاکی و بی آلایشی
بهرام مشهور در ۹ سال و ۱۰ ماه قبل، جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴، ساعت ۰۰:۵۵ نوشته:
با سپاس از همه دوستانی که در نظراتشان زبان پارسی را گرامی داشته اند از خودم می افزایم : اگر دقّت کنید تقریباً تمام این رباعی به پارسی است ! ضمناً امروز برای لغات بیگانه اودیوویژوال انگلیسی با شش بخش ( سیلاب ) و معادل معرب آن ، صوتی تصویری با ده بخش ، جایگزین پارسی آن را پیشنهاد می کنم : سیماوایی با تنها چهار بخش و سلیس و روشن = سیما آوایی که خلاصه اش می شود سیماوایی . دوستان بهتر نیست از این پس آن را بکار بندیم ؟
شجاع الدین شقاقی در ۹ سال و ۴ ماه قبل، شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴، ساعت ۱۸:۱۰ نوشته:
من آمده ام من آمده ام ، ولی نه با رآی ِ خودم درگاه ِ خدا دیدم و جا پای ِ خودم صف بود و منّور تن و دروازه ی نور همخانه ی خود دیدم و هم جای ِ خودم می پُرسی از این دیده ی دل ، کِی دیدی ؟ خوابی بُد و گفتمی ، به رویای خودم بیدارم و بی توبه نشستم ، بر ِ دوست در دل که شده ، عاشق ِ آقای خودم حالیست مرا پیش ِ خدا ، نگو که بازآ خود هستم و دلبر و تمنّای خودم
رضا در ۸ سال و ۱ ماه قبل، چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵، ساعت ۱۸:۵۶ نوشته:
با خوندنش یاد این شعر خیام افتادم. گر من ز می مُغانه مستم، هستم، گر کافر و گبر و بتپرستم، هستم، هر طایفهای به من گمانی دارد، من زانِ خودم، چُنانکه هستم هستم.
سهند در ۷ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۶، ساعت ۱۳:۲۶ نوشته:
براستی که توبه و بازگشت زیباترین تابلوی بزرگی خدا و شکوه آفرینشه...بی اختیار یاد این شهر سعدی افتادم... ای کریمی که از خزانه غیب گبر و ترسا وظیفه خور داری دوستان را کجا کنی محروم تو که با دشمن این نظر داری
کاف دال در ۵ سال و ۸ ماه قبل، جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ساعت ۰۸:۳۲ نوشته:
منهم با آقای رامین موافقم0 شگفت انگیز استکه اولین دین یکتا پرست دنیا، در یک مصرع کنار کافرو بت پرست آمده است!
« در گاتاها اهورامزدا خدای یگانه است که جسم یا مرکب نبوده و مینوی پاک است. جلوههای خاص خدا امشاسپندان هستند. تقریباً دویست بار در گاتاها به کلمه مزدا (اهورامزدا) یا ترکیب از این واژه اشاره میشود. زرتشت جز از اهورامزدا خدای دیگری نمیشناسد. زرتشت از گروه پروردگاران پیشین رو گردان است. تمام عظمت و جبروت مختص اهورامزدا ست. اوست آفریننده یکتا و خداوند توانا »
محسن ، ۲ در ۵ سال و ۸ ماه قبل، جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ساعت ۱۴:۰۷ نوشته:
کاف دال و رامین ، عزیزان گر کافر و گبر و بتپرستی باز آ به نظر من هیچ فرقی بین کافر و گبر و بتپرست نیست اینها القابی ست که مسلمانان به دیگران نسبت میدهند ، همه انسانند و هر کس به عقیده ای و اعتقادی ولی آنکه به دیگران به چشم گمراه نگاه می کند و می گوید بازآ ، از هر سه پست تر و گمراه تر است.
مریم بکوک در ۱ سال و ۵ ماه قبل، پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۰۸:۰۲ پاسخ داده:
دقیقا موافقم. اینکه کسی حتی به وجود خود خدا هم اعتقاد نداشته باشه؛ صرف این موضوع نباید شما رو به قضاوت یا هرگونه منفی نگری بازداره. منتها تمام ادیان این کارو کردن که فقط ما راست میگیم و فقط ما بر حقیم و بقیه در غلطن. و اسلام از همه ی ادیان بیشتر و تعصبی تر این حرف رو زده.
محسن ، ۲ در ۵ سال و ۸ ماه قبل، جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ساعت ۲۰:۲۶ نوشته:
.. عزیز باز آ را امری گرفتم ، غیر از اسلام که مورد نظرش بوده بقیه را به برگشتن از اعتقادشان دعوت کرده. کافر و گبر و بت پرست ساخته ی مسلمانان است . هیچ کس کافر نیست ، جز به نظر مسلمان، توبه شکستن از چه؟ به نظر می آید از اسلام برگشتن مورد نظرش است، می گوید درگه ما ” که همان اسلام است“ درگاه نومیدی نیست، اگر توبه را شکستی نیز از تو استقبال می کنیم. تحقیر غیر مسلمان را با هر آنچه هستی و کافر و گبر و بت پرست کاملاً واضح رسانده است. آیا گمان می کنید کافر و زرتشتی و بت پرست گمراه اند؟ آنچه به گمانِ مسلمانان است. ضمناً ، هیچ کس خود را گمراه نمی یابد با احترام
بهنام در ۵ سال و ۴ ماه قبل، سهشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۰۸:۲۱ نوشته:
این دو بیتی روش کم نظیرو بسیار خردمندانه و مؤثر تربیت خطاکار با عشق را در بر دارد. بیشتر خطاکاران پس از ناامیدی از بخشیده شدن در خطاهای بزرگتر غرق شده اند. در ضمن از این دو بیتی همیشه از این نظر خوشم آمده که از کوچکترین فعل امر پارسی بارها به زیباترین شکل دعوت به دوستی کرده “آ”
محمد طرفی جابری در ۵ سال و ۴ ماه قبل، جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۱۲:۵۸ نوشته:
در روز بزرگداشت حضرت مولانا، خبرنگار صدا و سیما که داشت یک گزارشی در مورد این بزرگداشت میداد، گفت:« مولانا شخصیتی است که همهی انسان ها را دوست میدارد و از این شعرش مشخص است "بازا بازا هر آنچه هستی بازا" حالا سوال اینجاست آیا این شعر مولانا است؟ یا شعر ابوسعید ابولخیر؟ این هم لینک فیلم مصاحبه: پیوند به وبگاه بیرونی لطفا اگه این شعر منتصب به مولانا هست درستش کنید.
ابراهیم در ۵ سال و ۲ ماه قبل، پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸، ساعت ۲۲:۰۷ نوشته:
ههههههه خنده تاسف و تعجب بر کسانیکه بر اشعار یک عارف و صوفی حاشیه مینویسند با تعصب زبانی یا قومی یا مذهبی یا نژادی ووو کاش بجای شعر پیام اصلی عارف را دریافت میکردیم پیامی از کسیکه از تعصبات کور بشری گذشته و به حقیقت رسیده حقیقتی که ورای همه چیز همه چییییییییییییییز
ایرج بهرامی فر در ۴ سال و ۹ ماه قبل، جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۹، ساعت ۰۰:۳۳ نوشته:
بیش تر گروندگان به ادیان، پیروان دگر ادیان را به حق نمی دانند و به دین خود می خوانند اما پرسش من این است چه گونه از زبان خدایی سخن می گوید که به نظر من دلیلی برای اثبات بودنش نداریم البته دلیل علمی.
مریم بکوک در ۱ سال و ۵ ماه قبل، پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۰۸:۰۸ پاسخ داده:
دلیلش اینه که وقتی کسی بدون دلیل وجود خدا رو قبول کرده معلومه که شما نمیتونی با دلیل بهش بگی که ما (فعلا) مدرکی دال بر وجود خدایی که تمام ادیان ازش حرف میزنند نداریم. تقریبا ۹۹ درصد تمام انسان ها بخاطر جبر جغرافیایی دین خوشونو انتخاب کرده اند(توهم انتخاب واضح).
صالح در ۴ سال و ۴ ماه قبل، سهشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹، ساعت ۲۲:۳۰ نوشته:
سلام بر تمامی پارسی دانان پارسی خوانان و پارسی زبانان عزیز که وقت خود را در این سایت شایان و شایسته بدر می کنند دوست ادیب من کیخا کاش می شد باری از علم ادبی خود را بر ما بگذاری اگر میشود کمی دیگر از این نامه های ادبی برایمان بفرست
مصطفی در ۴ سال قبل، جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۹، ساعت ۲۳:۳۹ نوشته:
چرا ترجمعه در چهارچوب مشخص می کنید ، شیخ در این شعر میگه هر اعتقادی داری مهم نیست فقط به درون خودت برگرد و رجوع کن ، اگر عهد و اصول درونی را یافتی بر آن پایبند باش حتی اگر صدها بار بدرون خود رجوع کردی و به تضاد رسیدی باز هم بدنبال روشنایی وجود خودت بگرد
علی میراحمدی در ۱ سال و ۵ ماه قبل، پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۱۵ نوشته:
عجبا که پای رباعی عارف بزرگ شیخ ابوسعید چنین بحثهایی شکل گرفته است. اتفاقا این رباعی نشان از دعوت عام و رحمت بی منتهای الهی است که از زبان یکی از بزرگان دین و عرفان بیان شده است. خدا میداند همین رباعی تا بحال چه اشکهایی از مردمان گرفته و چه حال هایی را منقلب کرده و چه جانهای سرگردانی را نجات بخشیده است.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شاعر در این ابیات به دعوت و پذیرش همه مردم، هرچند که کافر یا بتپرست باشند، میپردازد. او تأکید میکند که این درگاه، درگاه امید است و فرقی نمیکند که شخص چندین بار خطا کرده باشد، بلکه همیشه میتواند به سوی خدا بازگردد و مورد پذیرش قرار گیرد.
هوش مصنوعی: برگرد، دوباره برگرد، هر چه که هستی، باز گرد. حتی اگر کافر یا بتپرست باشی، دوباره برگرد.
هوش مصنوعی: این مکان ما، جایی برای ناامیدی نیست. حتی اگر بارها هم مشکل پیدا کردی و اشتباه کردی، باز هم می توانی امید داشته باشی و از نو شروع کنی.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
میخواهید شما بخوانید؟ اینجا را ببینید.
معرفی ترانههای دیگر
تا به حال ۳۹ حاشیه برای این شعر نوشته شده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
reply flag link
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.