ای سرشته غم و درد تو به آب و گل من
سوخت در آتش هجران تو مسکین دل من
در جواب او
ای سرشته غم گیپا و کدک در دل من
سوخت در آتش بریان دل بی حاصل من
مشکلم بود که در حلقه گیپا چه بود
حل شد از دولت نان، شکر خدا مشکل من
فکر کر دم که دگر نان نخورم روزی چند
دل بخندید چو گل بر سخن باطل من
چون حجاب من و بریان همه نان تنک است
خادم از بهر خدا دفع کن این حائل من
بوی او مرهم جان است ببین صوفی را
هست اگر قامت زناج بلای دل من
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شاعر در این ابیات از عشق و دردهای ناشی از جدایی صحبت میکند. او بیان میکند که غم و درد عشق در وجودش عمیقاً ریشه دوانده و دلش در آتش هجران سوخته است. در پاسخ دیگری به احساساتش، او از مشکلاتی که در دلش وجود دارد میگوید و به امیدی برای حل مشکلاتش اشاره میکند. در نهایت، به نیاز خود به حضور محبوب و تاثیری که او بر جانش دارد، اشاره میکند و بیان میدارد که بوی او برایش مرهمی بر دردهایش است.
هوش مصنوعی: ای غم و درد تو در وجود من ریشه دارد، وجود من در آتش فاصله و جدایی از تو میسوزد و دل بیچارهام در این ناراحتی گرفتار است.
هوش مصنوعی: ای کسی که غم را در وجودم بافتهای، در دل من چون شعلهای میسوزی و میسوزانی، دل بیثمر و بینهایت من را همچون آتشی خاموش کن.
هوش مصنوعی: در ابتدا، مشکل من این بود که نمیدانستم در محافل و جمعهای خاص چه چیزی وجود دارد و نمیتوانستم به راحتی به جواب برسم. اما اکنون با لطف و برکت نان و روزی که به من رسیده، این مسئله برایم حل شده است. من از این نعمت سپاسگزارم.
هوش مصنوعی: مدتی به این فکر بودم که دیگر روزی چند نان نخواهم خورد و در این حال، دلم شاد بود و مانند گل به سخنان بیمحتوای من خندید.
هوش مصنوعی: وقتی که من حجاب و پوششی از خودم دارم، همه چیز به اندازه نان باریکی است. ای خدمتگزار، برای خدا این مانع را از میان بردار.
هوش مصنوعی: عطر او تسکینی برای روح است، نگاهی به احوال صوفی بینداز؛ اگرچه قامتش زناج است، اما هنوز بلای دل من است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال یک حاشیه برای این شعر نوشته شده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
reply flag link
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.