۲۰- میرعبدالباقی
از اولاد شاه نورالدین نعمت الله است که از غایت شهرت احتیاج به تعریف ندارد.
گل بستان بنی فاطمه عبدالباقی
کآید از نکهت او بوی نبی مرسل
خدمتش با وجود نسب و کمالی که داشت به حلیه حسب آراسته بود، با همه رتبت که داشت دایم همت برعایت حال درویشان میگماشت، چنانکه میل خاطر عاطر او باین جماعت وافی هدایت از این رباعی که گفته معلوم میشود .
مسکن شده کوچه ملامت ما را
ره نیست بوادی سلامت ما را
درویشانیم ترک عالم کرده
اینست طریق تا قیامت ما را
در سلیقه انشاء از بی نظیران بود و گاهی بگفتن شعر نیز میل میفرموده اند تخلص باقی میکرده اند دیوان غزل تمام کرده اند، در اوایل زمان صاحب قران مغفور بمنصب صدارت آنحضرت مشرف گشته بعد از آن بوکالت ایشان مترقی گشتند، و حل و عقد مهام انام بقبضه اقتدارشان در آمد چنانکه جمیع امور ملکی و مالی بی استصواب رأی صواب نمای ایشان متمشی نمی شد، در جنگی که میانه صاحبقران مغفور و پادشاه روم واقع شد بدرجه شهادت رسید و کان ذالک فی اوایل رجب المرجب سنه عشرین و تسعمایه، این مطلع از جمله اشعار ایشانست.
تا پریشان نشود کار بسامان نرسد
شرط عشق است که تا این نشود آن نشود
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
امیدی تهرانی
رباعی
مطلع
هوش مصنوعی: او یکی از نسلهای شاه نورالدین نعمتالله است که به خاطر شهرت بسیارش نیازی به معرفی ندارد.
هوش مصنوعی: گل باغ فاطمه، عبدالباقی، بوی خوشی دارد که نشانهای از پیامبر فرستاده شده (نبی مرسل) است.
هوش مصنوعی: این شخص با وجود مقام و شخصیت بلندی که داشت، همیشه خود را به سادگی و تواضع آراسته بود. با وجود مرتبهای که داشت، همواره تلاش میکرد تا حال درویشان را رعایت کند و به آنها کمک کند. این ارتباط نزدیک او با این گروه از جمله در ابیاتی که سروده، به خوبی نمایان است.
هوش مصنوعی: کوچه ملامت و سرزنش ما شده مانند خانهای که به آن تعلق داریم، و راهی به سوی آرامش و سلامت برای ما وجود ندارد.
هوش مصنوعی: ما درویشانی هستیم که دنیا را رها کردهایم و این روش ماست تا روز قیامت.
هوش مصنوعی: او در نوشتن دارای سلیقهای بینظیر بود و گاهی به سرودن شعر نیز گرایش داشت و از نام مستعار "باقی" استفاده میکرد. او دیوان غزل کاملی را نوشته بود و در اوایل دوران سلطنت پادشاه مغفور به مقام صدارت منصوب شد. بعد از آن، به نمایندگی از ایشان پیشرفت کرد و در دستگیری امور مختلف مملکتی و مالی، قدرت قابل توجهی پیدا کرد، بهگونهای که هیچیک از امور بدون مشورت و تأیید نظر او انجام نمیشد. در جنگی که بین پادشاه مغفور و پادشاه روم رخ داد، او به درجه شهادت رسید و این واقعه در اوایل ماه رجب سال ۹۱۸ هجری قمری اتفاق افتاد. این مطلع بخشی از اشعار اوست.
هوش مصنوعی: تا زمانی که اوضاع به هم ریخته و نامنظم است، کار به جریان نخواهد افتاد. برای رسیدن به عشق، لازم است که ابتدا این بینظمی برطرف شود، زیرا بدون این تغییر، به آن هدف نخواهیم رسید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.