ثُمَّ أَرْسَلْنٰا مُوسیٰ وَ أَخٰاهُ هٰارُونَ بِآیٰاتِنٰا وَ سُلْطٰانٍ مُبِینٍ (۴۵) إِلیٰ فِرْعَوْنَ وَ مَلاَئِهِ فَاسْتَکْبَرُوا وَ کٰانُوا قَوْماً عٰالِینَ (۴۶) فَقٰالُوا أَ نُؤْمِنُ لِبَشَرَیْنِ مِثْلِنٰا وَ قَوْمُهُمٰا لَنٰا عٰابِدُونَ (۴۷) فَکَذَّبُوهُمٰا فَکٰانُوا مِنَ اَلْمُهْلَکِینَ (۴۸) وَ لَقَدْ آتَیْنٰا مُوسَی اَلْکِتٰابَ لَعَلَّهُمْ یَهْتَدُونَ (۴۹) وَ جَعَلْنَا اِبْنَ مَرْیَمَ وَ أُمَّهُ آیَةً وَ آوَیْنٰاهُمٰا إِلیٰ رَبْوَةٍ ذٰاتِ قَرٰارٍ وَ مَعِینٍ (۵۰)
پس فرستادیم موسی و برادرش را هارون بآیتهای ما و حجتی روشن (۴۵) بسوی فرعون و جماعتش پس گردنکشی کردند و بودند گروهی متکبران (۴۶) پس گفتند آیا ایمان آوریم مرد و آدمی را که باشند مانند خود ما و قوم آنها مر ما را پرستندگانند (۴۷) پس تکذیب کردند آن دو را پس شدند از هلاککردگان (۴۸) و بتحقیق دادیم موسی را توریة باشد که ایشان راه یابند (۴۹) و گردانیدیم پسر مریم و مادر او را آیتی و جای ساختیم آن دو را بمکانی رفیع صاحب آرامگاه و آب جاری (۵۰)
« در بیان دعوت حضرت موسی علیه السلام قوم را »
پس فرستادیم موسی را دگر
با برادرش اوست هارون پی سپر
با عصا و معجزات روشنی
حجتی ظاهر بُد آن بر هر تنی
سوی فرعون و ملأ با دل خوشی
کبر پس کردند از گردن کشی
پس بگفتند آوریم آیا که ما
بر دو تن ایمان چو خود در اقتضا
وآنگهی که قوم ایشان بنده اند
جمله ما را هم بر آن زیبنده اند
پس بگفتند این دروغ است از یقین
زآنکه بودند آن گروه از مهلکین
هم دگر دادیم موسی را کتاب
راه تا یابند قومش بر صواب
ابن مریم را بگردانیم هم
آیتی با اُمّ او اندر اُمم
در بلندی بازشان دادیم جای
سوی بیت المقدس از کل بنای
بس رفیع است آن مکان اندر زمین
رَبوةٍ ذَاتِ قَرَارٍ وَ مَعِین
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: این متن درباره دعوت حضرت موسی (ع) و برادرش هارون به سوی فرعون و قوم اوست. خداوند به موسی و هارون معجزات و آیات روشنی داده و آنها را به سوی فرعون فرستاده است. فرعون و قومش با گردنکشی و تکبر به این دعوت پاسخ منفی دادند و گفتند آیا به دو مرد مانند خود ایمان بیاورند، در حالی که قوم آنها بندگان ما هستند. در نتیجه، آنان با کذب خود هلاک شدند. همچنین خداوند به موسی کتاب (توریه) داده تا قومش هدایت یابند و به عیسی (ع) و مادرش نیز آیتی داده و مکانی آرام و پربار برای آنها قرار داد.
هوش مصنوعی: سپس ما موسی و برادرش هارون را با نشانههای خود و سلطنتی روشن به سوی فرعون و اشراف او فرستادیم. اما آنها متکبر شدند و از قوم برتر و سرکش بودند. آنها گفتند: آیا به دو بشری مانند ما ایمان بیاوریم، در حالی که قومشان برای ما عبودیت میکنند؟ پس آنها این دو را تکذیب کردند و از هلاکتشدگان شدند. و به راستی ما به موسی کتابی عطا کردیم تا شاید آنها هدایت یابند. و ابن مریم و مادرش را نشانهای قرار دادیم و آنها را به یک بلندی با مکانی ثابت و چشمهای هدایت کردیم.
هوش مصنوعی: ما موسی و برادرش هارون را با نشانههای خود و دلیلی روشن به سوی فرعون و پیروان او فرستادیم، اما آنها به طرز متکبرانهای سرپیچی کردند. آنها گفتند: آیا به مردی که مانند خود ماست ایمان بیاوریم و آیا کسانی که قوم او هستند، ما را میپرستند؟ پس این دو را تکذیب کردند و در نتیجه، به عذاب الهی گرفتار شدند. ما به موسی کتاب آسمانی (تورات) دادیم تا هدایت شوند و همچنین مریم و پسرش عیسی را به عنوان نشانهای قرار دادیم و برای آن دو مکانی با آرامش و آب جاری ایجاد کردیم.
هوش مصنوعی: در زمان دعوت حضرت موسی (علیه السلام)، او قوم خود را به پرستش خداوند واحد و ترک پرستش خدایان دروغین دعوت کرد. او از آنان خواست تا به سوی راه راست بیایند و از ظلم و ستمی که بر آنان میرفت، رهایی یابند. موسی با معجزات و نشانههایی از جانب خداوند، خواستهاش را به مردم رساند و آنها را به ایمان و اطاعت از خدا تشویق کرد.
هوش مصنوعی: پس ما موسی را به همراه برادرش هارون فرستادیم تا به عنوان پشتیبان و حمایت برای او باشد.
هوش مصنوعی: او با عصا و معجزاتی که داشت، بر همگان حقایق را آشکار میکرد و بر هر انسانی درخششی داشت.
هوش مصنوعی: به سوی فرعون و مردان برجسته رفتند و با دل خوشی از تکبر خود فاصله گرفتند.
هوش مصنوعی: پس گفتند آیا میتوانیم دو نفر را به عنوان شاهد بیاوریم، همانطور که ما خود را در ایمان و صداقت یکسان میدانیم؟
هوش مصنوعی: وقتی که گروهی از آنها غلام و بنده هستند، ما نیز باید به همین شکل عمل کنیم و خود را در آنجا مناسب ببینیم.
هوش مصنوعی: سپس گفتند که این مطلب نادرست است، زیرا آن گروه از کسانی که نابود خواهند شد، در واقع وجود دارند.
هوش مصنوعی: ما به موسی کتابی دادیم تا قومش بتوانند راه درست را پیدا کنند.
هوش مصنوعی: به این معنی است که ما میتوانیم حضرت عیسی (ابن مریم) را به کمک مادرش به عنوان نشانهای از خداوند در میان مردم قرار دهیم.
هوش مصنوعی: در ارتفاعات، منزلگاهی به آنها نشان دادیم که به سمت بیت المقدس قرار دارد، این مکان از ساختار کلی آن مکان جدا است.
هوش مصنوعی: مکانی بس بلند و با احترام در زمین وجود دارد که دارای ثبات و جوی آب گواراست.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.