وَ مِنَ اَلنّٰاسِ مَنْ یَقُولُ آمَنّٰا بِاللّٰهِ وَ بِالْیَوْمِ اَلْآخِرِ وَ مٰا هُمْ بِمُؤْمِنِینَ (۸) یُخٰادِعُونَ اَللّٰهَ وَ اَلَّذِینَ آمَنُوا وَ مٰا یَخْدَعُونَ إِلاّٰ أَنْفُسَهُمْ وَ مٰا یَشْعُرُونَ (۹) فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزٰادَهُمُ اَللّٰهُ مَرَضاً وَ لَهُمْ عَذٰابٌ أَلِیمٌ بِمٰا کٰانُوا یَکْذِبُونَ (۱۰)
و از مردمان باشند کسانی که میگویند گرویدیم بخدا و بروز آخر و نیستند ایشان مر گروندگان (۸) فریب میدهند خدا را و آنان که گرویدند و فریب نمیدهند مگر خودهاشان را و نمیدانند (۹) در دلهاشان مرض است پس افزود ایشان را خدا مرض و مر ایشان را عذابی است دردناک بآنچه بودند که تکذیب میکردند (۱۰)
فرقه ای دیگر نه بر رسم وفاق
دعوی ایمان نمایند از نفاق
در خدیعت با خدا و اهل اللّهند
ره به خود رایی روند و گمرهند
خدعه با حق کردن از بی دانشی است
آن تخادع جز به نفس خویش نیست
خدعه با حق غیر ابله کی کند
روز آخر، خورده ها را قی کند
هستشان در دل مرضها از غرض
زآن حق افزاید در آن دلها مرض
بر مرضهای نهان لایشعرند
بر عذابی سخت زآن رو در خورند
آنچه را تکذیب اندر دل کنند
این عذاب از بهر آن حاصل کنند
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: برخی از مردم میگویند به خدا و روز قیامت ایمان دارند، در حالی که واقعاً مؤمن نیستند. آنها خدا و مؤمنان را فریب میدهند، اما نمیدانند تنها خود را فریب میدهند. در دلهایشان بیماری وجود دارد و خداوند بر این بیماری میافزاید. نتیجهاش عذابی سخت به خاطر دروغهایی است که میگویند.
این گروه از مردم با نفاق و فریب، ایمان خود را نشان میدهند، در حالی که در واقع به خود و اصول حق خیانت میکنند. خدعه با حقیقت نشانه عدم آگاهی است و این فریب فقط به خودشان آسیب میزند. در دلهای آنها بیماریهای پنهانی وجود دارد و نسبت به عذابهای سختی که در انتظارشان است، بیخبرند. عذابی که به خاطر تکذیب حقایق حاصل میشود، به زودی به سراغ آنها خواهد آمد.
هوش مصنوعی: در میان مردم، برخی هستند که میگویند به خدا و روز قیامت ایمان داریم، در حالی که در واقع مؤمن نیستند. آنها میخواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند، اما در حقیقت تنها خود را فریب میدهند و از این موضوع آگاه نیستند. در دلهایشان بیماریای وجود دارد و خداوند بر بیماری آنها افزوده است. آنها به خاطر دروغهایی که میگویند، عذابی سخت خواهند داشت.
هوش مصنوعی: در میان مردم، افرادی هستند که ادعا میکنند به خدا و روز قیامت ایمان آوردهاند، در حالی که در حقیقت، مؤمن نیستند. آنها سعی میکنند خدا را فریب دهند، در حالی که تنها خودشان را فریب میدهند و از حقیقت بیخبرند. در دلهای آنها بیماری وجود دارد و خدا به آنها بیماری بیشتری میدهد و عذابی دردناک در انتظارشان است به دلیل انکارهایی که انجام دادهاند.
هوش مصنوعی: گروه دیگری در ظاهر با ادعای ایمان و اتحاد، در واقع از روی نفاق و دورویی عمل میکنند و به یکدیگر نزدیک نمیشوند.
هوش مصنوعی: در راستای عبور از نقصها و اشتباهات، افرادی که به خودشان تکیه میکنند و از آموزههای الهی و تجربیات دیگران غافلند، در مسیر نادرستی حرکت میکنند و در نهایت به گمراهی میرسند.
هوش مصنوعی: فریب دادن خداوند نشانه نادانی است و این فریب تنها به ضرر خود فرد تمام میشود.
هوش مصنوعی: هر کسی که بخواهد با خدا فریبکاری کند، در روز قیامت، پیامدهای اعمالش را خواهد دید و نمیتواند از عواقب آن فرار کند.
هوش مصنوعی: وجودشان در دل پر از ناراحتیها به خاطر نیتهایشان است، از این رو حق میافزاید به آن دلها ناراحتی.
هوش مصنوعی: بر دردهای پنهانی که کسی از آنها خبر ندارد، تحمل دردهای سختی میکنند و به همین دلیل، آنها را در زندگی خود میپذیرند.
هوش مصنوعی: هر چیزی که در دل خود انکار کنند، عذاب و درد آن نتیجهای است که باید بپردازند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.