بخش ۷۸ - شقیق بلخی قُدِّسَ سِرُّه العزیز
اسم شریف آن جناب شیخ ابوعلی ابن ابراهیم. از علمای راسخ و قدمای مشایخ لازم التعظیم است. مشایخ کرام و عرفای عظام وی را به شیخوخیّت و افضلیّت ستوده و تمجید نموده. زبدهٔ کاملان و قُدوهٔ واصلان بوده و نخست ملک سلوک را سالک و انجام ملک ملکوت را مالک. صاحب مقامات عالیه و درجات متعالیه، مظهر تجلیّات نامتناهیه و مظهر حقایق و آیات الهیه. تربیت در خدمت سلطان العارفین ابراهیم ادهم بلخی یافت و از خلفای حضرت ایشان بود و جمعی را تربیت نمود از جمله شیخ حاتم اصّم که شیخی است معظم. از مریدان آن جناب است. از سلسلهٔ علیهٔ شطاریه محسوب و به امام همام محمد الباقرؑمنسوبند. شیخ شقیق مذکور در سال ۱۹۴ در ماوراءالنهر به تهمت و گناه رَفْض شهید رحمة اللّه علیه. تیمّناً و تبرّکاً این رباعی از او نوشته شد:
صوفی که به خرقه دوزیش بازاری است
گر بخیه به فقر میزند خوش کاری است
ور خواهش طبع دست او جنباند
هر بخیه و رشتهاش بت و زنّاری است
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ ابوعلی ابن ابراهیم یکی از علمای برجسته و احترامگذار در تاریخ عرفان و تصوف است. وی در دایره علم و سلوک دارای مقام و منزلت بالایی بود و توسط مشایخ و عرفا مورد ستایش قرار گرفته است. تحصیل علم و تربیت او زیر نظر ابراهیم ادهم بلخی، یکی از بزرگترین عارفان زمان خود، صورت گرفته و نمایندهای از سلسله شطاریه محسوب میشود. او همچنین تعدادی از مریدان را تربیت کرده که از جمله آنها شیخ حاتم اصم است. شیخ شقیق نیز در سال ۱۹۴ هجری به خاطر اتهام رد ولایت، شهید شده است. رباعیای از او بیانگر نگرش او به صوفیگری و ریاکاری در جامعه است.
هوش مصنوعی: شیخ ابوعلی ابن ابراهیم، از علما و مشایخی است که از احترام و جایگاه ویژهای برخوردار است. بزرگان و عارفان او را به خاطر مقام و فضیلتش مورد ستایش قرار دادهاند. او نمایندهای از کاملان و الگوهای سالکان در مسیر حقیقت است و در جریان سیر و سلوک، هم سالک و هم صاحب مقاماتی عالی و معرفت است. وی مظهر تجلیات بیپایان الهی و مصداق حقایق و آیات پروردگار است. شیخ ابوعلی تربیت خود را در خدمت ابراهیم ادهم بلخی، عارف بزرگ، کسب کرده و از شاگردان او بوده است و جمعی را هم تربیت کرده که از جمله آنها، شیخ حاتم اصم است که از شخصیتهای بزرگ محسوب میشود. او به سلسله شطاریه تعلق دارد و به امام محمد باقر نسبت داده میشود. شیخ شقیق در سال ۱۹۴ در ماوراءالنهر به اتهام رَفْض به شهادت رسید. برای تبرک و یادبود، این رباعی از او ثبت شده است.
هوش مصنوعی: صوفیای که از طریق لباس و ظاهری که دارد، کسب و کاری برای خود راه انداخته است، اگر در مشکلات و فقر تلاش میکند و در کنار آن به کار میپردازد، این نشاندهندهی شجاعت و توانایی اوست.
هوش مصنوعی: اگر به دلخواه او دست بزنید، هر درز و دوخت او مانند بت و زنجیری است.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی آهنگهایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 شما حاشیه بگذارید ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.