رضاقلی خان هدایت
»
تذکرهٔ ریاض العارفین
»
روضهٔ اول در نگارش احوال مشایخ و عارفین
»
بخش ۱۰۱ - عزیز نسفی قُدِّسَ سِرُّه
شیخ عزیز الدین نسفی از مشاهیر محققین و از مریدان شیخ سعدالدین است. با سلطان جلال الدین بن خوارزم شاه معاصر بوده. منازل السائرین و مقصد الاقصی و کشف الحقایق و اصول و فروع از مصنفاتِ اوست. شیخ سعدالدین حموی مذکور گفته که هر سرّی که من در چهارصد و چهل جلد کتاب پنهان کردهام، عزیز نسفی در کشف الحقایق اظهار کرده است. غرض، در سنهٔ ۶۱۶ در ابرقو فوت شد. گاهی شعری میفرموده و هم از اوست:
رباعی
کس در کفِ ایّام چو من خوار مباد
محنت زده و غریب و غمخوار مباد
نه روز و نه روزگار و نه یار و نه آل
کافر به چنین درد گرفتار مباد
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: شیخ عزیزالدین نسفی یکی از محققان معروف و مرید شیخ سعدالدین است. او همعصر با سلطان جلالالدین بن خوارزمشاه بود و از آثارش میتوان به "منازل السایرین"، "مقصد الاقصی"، و "کشف الحقایق" اشاره کرد. شیخ سعدالدین حموی گفته که تعالیم او در چهارصد و چهل جلد کتاب مختفی است. عزیز نسفی در سال ۶۱۶ هجری در ابرقو فوت کرد و گاهی هم شعر میسرود. یکی از رباعیهای او نشاندهنده غم و اندوه اوست و به بیان دردها و سختیهای زندگی میپردازد.
هوش مصنوعی: شیخ عزیزالدین نسفی، یکی از پژوهشگران برجسته و پیروان شیخ سعدالدین است. او همدوره با سلطان جلالالدین بن خوارزمشاه زندگی میکرد. از آثار او میتوان به "منازل السائرین"، "مقصد الاقصی"، "کشف الحقایق" و "اصول و فروع" اشاره کرد. شیخ سعدالدین حموی گفته که هر رازی که او در چهارصد و چهل جلد کتاب پنهان کرده، عزیز نسفی در "کشف الحقایق" بیان کرده است. او در سال ۶۱۶ هجری در ابرقو درگذشت. همچنین او شعرهایی نیز میسرود و یکی از اشعارش به یادگار مانده است.
هوش مصنوعی: هیچکس در دنیا نباید به سختی و بدبختی من گرفتار باشد، نه تنها در رنج و غم، بلکه نباید به حالتی رنجیده و غریب زندگی کند.
هوش مصنوعی: نه روز و نه زمان و نه دوست و نه خانوادهی کافر، هیچکدام نباید به چنین دردی دچار شوند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.