بخش ۱۰ - ابوالحسن خرقانی قُدِّسَ سِرُّه
اسم شریفش علی بن جعفر و دویست سال بعد از زمان سلطان العارفین ابایزید ظهور نموده و گویند سلطان از ظهور وی خبر داده و آن خبر مطابق واقع افتاده. هم گفتهاند که روحانیت سلطان او را تربیت کرده و در گلشن معنی، نهال وجود او را پرورده، اما به حسب ظاهر اجازه و تربیت از شیخ ابوالعباس قصاب آملی یافته. بأَیّ حال، بزرگوار شیخی بوده، کرامات بسیار از او بروز نموده که در نفحات و سایر کتب مسطور است و در سنهٔ خمس و عشرون و اربع مائة وفات یافت. مزارش در خرقان بسطام است. این چند رباعی از افکار آن جناب تیمّناً در این کتاب ثبت شد. رباعیات:
آندوست که دیدنش بیاراید چشم
بی دیدنش از گریه نیاساید چشم
ما را ز برای دیدنش باید چشم
گر دوست نبیند به چه کار آید چشم
٭٭٭
اسرار از ل را نه تو دانی و نه من
این حرف معما نه تو خوانی و نه من
هست از پس پرده گفتگوی من و تو
چون پرده بیفتد نه تو مانی و نه من
گویند که جناب شیخ را پسری نورسیده بود و در روز عید اضحی کشته شد. جناب شیخ پس از استحضار، این رباعی را درمناجات گفته رحمة اللّه علیه:
حاشا که من از حکم تو افغان کنمی
با خود نفسی خلاف فرمان کنمی
صد قرّة عین دیگرم بایستی
تا روز چنین بهر تو قربان کنمی
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: علی بن جعفر، پس از دو قرن از زمان ابایزید، ظهور کرد و برخی معتقدند که سلطان العارفین از ظهور او خبر داده بود. او تحت تربیت روحانیت سلطان قرار داشت و به ظاهر از شیخ ابوالعباس قصاب آملی اجازه و تربیت گرفته بود. شیخ علی بن جعفر دارای کرامات بسیاری بود که در کتب مختلف ذکر شده است و در سال ۴۲۵ هجری قمری درگذشت. مزار او در خرقان بسطام قرار دارد. چند رباعی از اشعار او به عنوان یادگاری در این متن گنجانده شده که نمایانگر عمق احساسات و افکارش است. او همچنین دارای پسری بود که در روز عید قربانی کشته شد و او در این مورد نیز اشعاری سروده است.
هوش مصنوعی: علی بن جعفر شخصی است که دویست سال پس از سلطان العارفین ابایزید به دنیا آمده و گفته میشود که سلطان از وجود او پیشگویی کرده بوده و این پیشگویی به حقیقت پیوسته است. بر اساس روایتها، روحانیت سلطان او را پرورش داده و در باغ معانی، وجود او را شکوفا کردهاند، در حالی که به ظاهر آموزش و تربیت او را از شیخ ابوالعباس قصاب آملی دریافت کرده است. او از شخصیتهای بزرگ و باکرامت بوده و از او معجزات زیادی در کتابهای مختلف ثبت شده است. وی در سال 425 هجری قمری درگذشته و آرامگاهش در خرقان بسطام قرار دارد. همچنین چند رباعی از اندیشههای او در این کتاب ذکر شده است.
هوش مصنوعی: آن دوستی که دیدنش باعث خوشحالی و زیبایی چشم است، بیدیدنش چشمانم از غم و گریه آرام نمیگیرد.
هوش مصنوعی: اگر دوست ما را نبیند، چه فایدهای دارد که چشمان ما او را ببینند؟
هوش مصنوعی: رازها و اسراری وجود دارد که نه تو از آنها باخبر هستی و نه من. این موضوع آنقدر پیچیده است که نه تو توانستهای آن را درک کنی و نه من.
هوش مصنوعی: در پس پرده، گفت و گوی من و تو برقرار است، اما وقتی پرده کنار برود، نه تو باقی میمانی و نه من.
هوش مصنوعی: گفته میشود که شیخ دارای پسری جوان بود که در روز عید قربانی جان خود را از دست داد. پس از اطلاع از این خبر، شیخ در حال راز و نیاز، رباعی را سرود که یاد او را گرامی میدارد.
هوش مصنوعی: هرگز نمیتوانم برخلاف خواسته تو حتی یک نفس بکشیم یا نجوایی کنم.
هوش مصنوعی: باید صد سال دیگر زندگی کنم تا بتوانم به خاطر تو چنین فداکاری کنم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
اسرار ازل را نه تو دانی و نه من
وین حرف معما، نه تو خوانی و نه من
همین شعر » بیت ۵
اسرار از ل را نه تو دانی و نه من
این حرف معما نه تو خوانی و نه من
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.