و از ایشان بود ابومحمّد عبداللّه بن محمّدالْمُرْتَعِش رَحْمَةُ اللّهِ عَلَیْهِ، نشابوری بود از محلّت حیره و گویند از مُلْقاباد بود و صحبت ابوحفص و ابوعثمان کرده بود و جنید را دیده بود کار او بزرگ بود و اندر مسجد شونیزیّه بنشستی، و وفاة او ببغداد بود اندر سنه ثمان و عشرین و ثلثمایه.
مُرْتَعِش گوید ارادة بازداشتن تن است از مرادهاء او و بازگشتن بامرهای خدای و رضادادن بر آنچه بر وی همی رود از واردات قضا.
ویرا گفتند فلات بر سر آب همی رود گفت نزدیک من آنک خدای عزّوجلّ او را توفیق مخالفت هواء خویش داده است بزرگتر از آنک اندر هوا بپرد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابومحمد عبدالله بن محمد المرتعش، عالم اهل نشابور، از محله حیره بود و با شخصیتهای معروفی چون ابوحفص و ابوعثمان صحبت کرده و جنید را نیز دیده بود. او در مساجد مختلف و به ویژه مسجد شونیزیه، به پژوهش و تفسیر دین میپرداخت. ارتعش به توفیق الهی در کنترل نفس و بازگشت به امور الهی و پذیرش قضا و قدر اشاره کرده است. درباره او گفته شده که او از خواستههای نفسانی خود دوری میگزیده و به جایگاه والای معنوی دست یافته بود. وی در سال ۳۲۸ هجری در بغداد وفات یافت.
هوش مصنوعی: ابومحمد عبدالله بن محمد المرتعش، یکی از شخصیتهای معروف از نشابور است که گفته میشود از محل حیره میآید و به احتمال زیاد از ملقباد است. او با ابوحفص و ابوعثمان ارتباط داشته و جنید را نیز دیده است. شخصیت او دارای اعتبار و بزرگی بوده و در مسجد شونیزییه مینشسته است. وفات او در بغداد اتفاق افتاده و در سال ۳۲۳ هجری قمری به وقوع پیوسته است.
هوش مصنوعی: مرتعش میگوید که اراده یعنی جلوگیری از خواستهها و تمایلات نفسانی و بازگشتن به دستورات خداوند و راضی بودن به آنچه که بر فرد میگذرد از مقدرات الهی.
هوش مصنوعی: ویرا گفتند که فلات بر سر آب میرود. وی در پاسخ گفت که نزدیک من کسی است که خداوند به او توفیق داده تا با هوای نفس خود مخالفت کند. او بزرگتر از آن است که در هوا بپرد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.