و از این طایفه بود ابوحمزة البغدادی البزّاز رَحْمَةُ اللّهِ عَلَیْه، پیش از جُنَیْد بود و از اقران وی بود و صحبت سرّی و آنِ حسن مُسوحی کرده بود و عالم بود بقراءت و فقیه بود و از فرزندان عیسی بن ابان بود و احمدبن حنبل او را گفتی اندر فلان مسئله چگوئی یا صوفی، گویند روز آدینه اندر مجلس سخن همی گفت از کرسی بیفتاد و فرمان یافت آدینۀ دیگر، و گویند وفاة او اندر سنۀ تسع و ثمانین و مأتین بود.
ابوحمزه گوید هر که طریق حق داند بر آن رفتن بر وی آسان بود و راه نیست بخدای الّا بمتابعت رسول صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّم اندر افعال و احوال و اقوال وی.
ابوحمزه گوید هر کی ویرا سه چیز روزی کردند از همه آفتها برست. شکمی خالی با دلی قانع و درویشی دائم با زهدی حاضر و صبری تمام با ذکری دائم.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوحمزه البغدادی البزاز، یکی از رجال بزرگ علم و معرفت در زمان خود بود که قبل از جنید زندگی میکرد. او عالم به قرائت و فقیه بود و از نسل عیسی بن ابان میباشد. ابوحمد حنبل دربارهٔ او سوال میکرد و او در مجالس، به بیان دیدگاههای خود میپرداخت. او در سن ۲۸۹ هجری قمری درگذشت.
ابوحمزه همچنین بیان میکند که برای هر کسی که راه حق را بشناسد، پیروی از آن آسان است و تأکید میکند که هیچ راهی به خدا جز با پیروی از پیامبر، در افعال، احوال و گفتار او وجود ندارد. او به سه چیز مهم برای دست یافتن به آرامش و رستگاری اشاره میکند: پرهیز از افکار منفی با شکم خالی، دل قانع و زندگی درویشی با زهد و صبر.
هوش مصنوعی: ابوحمزه البغدادی البزّاز، رحمت خدا بر او باد، از جمله افراد این طایفه بود و پیش از جنید زندگی میکرد و در زمره همدوران او بود. او با حسن مسوحی گفتگوهای خصوصی داشت و در علوم قرائت و فقه دانشمندی برجسته بود. او از نسل عیسی بن ابان به شمار میرفت. احمد بن حنبل از او پرسید که در فلان مسئله چه میگویی یا ای صوفی؟ روایت شده که روز جمعه در مجلس سخن میگفت و ناگهان از جای خود افتاد و دوشنبه دیگری فرامنُشی میشود. همچنین گفته شده که وی در سن 289 سالگی دار فانی را وداع گفته است.
هوش مصنوعی: ابوحمزه میگوید هر کسی که راه حق را بشناسد، پیشرفت در آن برایش آسان میشود و هیچ راهی به سوی خدا وجود ندارد مگر اینکه از پیامبر صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّم در اعمال، حالات و گفتار تبعیت کند.
هوش مصنوعی: ابوحمزه میگوید هر کس سه چیز داشته باشد، از تمام مشکلات و مصیبتها نجات پیدا میکند: شکم خالی، دل راضی و قناعت، و زندگی درویشی همراه با زهد و پرهیزگاری، و همچنین صبر کامل همراه با ذکر دائم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.