و از ایشان بود ابومحمّد عبداللّه بن محمّدالخرّاز رازی رَحْمَةُ اللّهِ عَلَیْهِ بمکّه مجاور بود و صحبت ابوحفص و ابوعمران الکبیر کرده بود و از پرهیزگاران بود، وفات وی پیش از سیصد و ده بود.
دُقّی گوید اندر نزدیک عبداللّه خرّاز شدم و چهار روز بود تا هیچ نخورده بودم، گفت یکی از شما اگر روزی سه چهار، نان نیابد ظاهر وی از گرسنگی فریاد همی کند. پس گفت اگر نفس ما هلاک بشود در آنچه ما امید می داریم از حق تعالی بسیار نباشد.
خرّاز گوید گرسنگی، طعام زاهدان بود و ذکر، طعام عارفان.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابومحمد عبدالله بن محمد الخراز رازی، که رحمة الله علیه، در مکه زندگی میکرد و از پرهیزگاران بود، پیش از سال ۳۱۰ هجری وفات یافت. او با ابوحفص و ابوعمران الکبیر صحبت کرده بود. دقّی به نزدیک او رفت و چهار روز بود که چیزی نخورده بود. عبدالله الخراز گفت که اگر کسی روزی چند نان نداشته باشد، به طور واضح از گرسنگی فریاد میزند، اما این را هم اضافه کرد که اگر نفس انسان هلاک شود، امید به حق تعالی باید بیشتر باشد. او گرسنگی را طعام زاهدان و ذکر را طعام عارفان توصیف کرد.
هوش مصنوعی: ابومحمّد عبداللّه بن محمّد الخراز رازی رحمهالله در مکه سکونت داشت و با ابوحفص و ابوعمران بزرگ گفتگو کرده بود. او از پرهیزگاران بود و پیش از سال ۳۱۰ هجری قمری فوت کرد.
هوش مصنوعی: دُقّی میگوید: نزد عبداللّه خرّاز رفتم و چهار روز بود که چیزی نخورده بودم. او گفت: یکی از شما اگر روزی سه یا چهار نان نداشته باشد، از گرسنگی به شدت فریاد خواهد زد. سپس اضافه کرد که اگر نفس ما در راه آرزوهایی که از خدا داریم، از بین برود، خیلی ارزشی ندارد.
هوش مصنوعی: خرّاز بیان میکند که گرسنگی غذایی برای زاهدان است، در حالی که ذکر (به یادآوری خدا) غذایی برای عارفان محسوب میشود.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.