و ازین طائفه بود ابوالحسین احمدبن محمّدالنوری بغدادی زاده بود خدمت سری کرده بود و از احمدبن ابی الحواری، و از اقران جنید بود وفات او اندر سنه خمس و تسعین و مأتین بود. کار او بزرگ بود و نیکو معاملت و نیکو زبان.
نوری گوید تصوّف دست به داشتن حظّ نفس است.
هم او گوید عزیزترین چیزی اندر زمانۀ ما دو چیز است عالمی کی به علم خویش کار کند و عارفی که سخن از حقیقت گوید.
احمدبن محمّد البَرْدَعی گوید کی از مرتعش شنیدم که گفت از نوری شنیدم که هر که دعوی کند حالتی و از خدای عزّوجلّ کی او را از حد علم شرعی بیرون آرد گرد وی مگرد.
فَرْغانی گوید از جنید شنیدم که گفت تا نوری برفت هیچکس از حقیقت صدق سخن نگفت.
ابومحمّد مَغازلی گوید هیچکس ندیدم بعبادت نوری گفتند جنید را نیز، گفت و نه جنید را.
نیز نوری گوید کی مرقّع غِطائی بود بر دُر اکنون مزبله هاست بر مردارها.
گویند نوری هر روزی از سرای بیرون آمدی و نان برگرفتی و در راه بصدقه دادی و اندر مسجد شدی و نماز همی کردی تا وقت نماز پیشین بیامدی و در دکان بگشادی و به روزه بودی و بازاریان پنداشتندی که اندر سرای نان خوردست و اندر سرای گفتندی در بازار چیزی خوردست، اندر ابتدا بیست سال برین جملت بود.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوالحسین احمدبن محمد النوری بغدادی یکی از صوفیان بزرگ بود که در بغداد به دنیا آمد و از شخصیتهای برجستهای چون احمدبن ابی الحواری و جنید تأثیر گرفت. او در سن ۲۹۵ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و به عنوان فردی نیکوکار و بااخلاق شناخته میشد.
نوری به تصوف به عنوان هنری برای کنترل نفس اشاره کرد و معتقد بود که ارزشمندترین چیزها در زمانه او، عالمانی هستند که به علم خود عمل میکنند و عارفانی که حقیقت را بیان میکنند. او همچنین تأکید میکرد که هر کسی که ادعای داشتن حالتی کند و از دایره علم شرعی خارج شود، نزد او قابل اعتماد نیست.
جنید نیز درباره نوری گفت که هیچ کسی قبل از او به حقیقت صدق سخن نگفت و هر روز نوری پس از بیرون رفتن از منزل، نان میگرفت و به صدقه میداد و در مسجد نماز میخواند. او برای مدت بیست سال به همین روش زندگی میکرد و بازارها او را به عنوان فردی روزهدار میشناختند.
هوش مصنوعی: ابوالحسین احمد بن محمد نوری بغدادی از این گروه بود. او به خدمت مشغول بود و از احمد بن ابی حواری یاد میشد و همعصر جنید بود. او در سال ۲۹۵ هجری قمری درگذشت. کارهای او بزرگ و رفتار و گفتارش نیکو بود.
هوش مصنوعی: نوری میگوید تصوف به معنای برخورداری از خوشیها و لذتهای روحی است.
هوش مصنوعی: او میگوید که در دنیای ما دو چیز از همه چیز ارزشمندتر است: یک دانشمندی که با علم خود به کار بپردازد و یک عارفی که درباره حقایق واقعی صحبت کند.
هوش مصنوعی: احمد بن محمد بردعی نقل میکند که از مرتعش شنیده است که گفته: از نوری شنیدم که میگوید هر کسی که ادعایی داشته باشد و بخواهد از علم شرعی خارج شود، باید دور او بچرخد.
هوش مصنوعی: فرغانی میگوید از جنید شنیدم که بیان کرد تا زمانی که نور از بین نرود، هیچکس در مورد حقیقت راستگویی نخواهد گفت.
هوش مصنوعی: ابومحمد مغازلی میگوید: هیچکس را در عبادت و خلوص نیت مانند نور ندیدم. افرادی به جنید نیز اشاره کردند، ولی او هم مانند جنید نبود.
هوش مصنوعی: نوری میگوید که این پارچهای زیبا که بر روی گوهرهای ارزشمند قرار میگرفت، حالا به زبالهها و چیزهای بیارزش تبدیل شده است.
هوش مصنوعی: میگویند هر روز از خانه بیرون میرفتی، نان میگرفتی و در مسیر صدقه میدادی. سپس به مسجد میرفتی و نماز میخواندی تا وقت نماز صبح میرسید. بعد به دکانت میرفتی و در آنجا کار میکردی، در حالی که روزهات را میگرفتی. مردم بازار فکر میکردند که تو در خانهات نان میخوری و در بازار هم چیزی میخوری. این وضعیت به مدت بیست سال ادامه داشت.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.