و از این طایفه بود ابوحفص عمر بن سلم الحدّاد از دیهی بود که آنرا گوژدآباد خوانند بر دروازۀ نشابور بر راه بخارا، و یکی بود از جملۀ امامان و سادات وفات وی اندر شهور سنه ستّ و ستّین و مأتین بود.
و ابوحفص گوید از معصیت کفر افزاید چنانک از تب مرگ افزاید.
و ابوحفص گوید چون مرید را بسماع میل بود بدانک اندر وی از بطالت بقیّتی ماندست.
و هم او گوید نیکوئی ادب ظاهر عنوان نیکوئی ادب باطن بود.
هم او راست که گفت جوانمردی انصاف بدادنست و انصاف ناخواستن. ابوعلی الثَّقَفی گوید کی ابوحفص گفت هر کی افعال و احوال خویش برنسنجد بهر وقت بمیزان کتاب و سنّت و خواطر خویش را متّهم ندارد او را از جملۀ مردان مشمر.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوحفص عمر بن سلم، اهل روستای گوژدآباد نزدیک نشابور و یکی از امامان و سادات بود که در سال ۶۱۷ هجری وفات یافت. او بر اهمیت اخلاق و ادب تاکید داشت و میگفت که نیکی در ادب ظاهری با نیکی در ادب باطنی ارتباط دارد. همچنین، او به این نکته اشاره کرده که معصیت انسان را به کفر نزدیکتر میکند و مانند تب، مرگ را افزون میسازد. ابوحفص معتقد بود که جوانمردی انصاف در دادن و نخواستن انصاف است. او تاکید میکرد که هر کسی که اعمال و رفتار خود را با معیار کتاب و سنت بسنجد و از اتهام زدن به خود بپرهیزد، میتوان او را از جمله مردان واقعی دانست.
هوش مصنوعی: ابوحفص عمر بن سلم حداد از خانوادهای بود که در دیهی به نام گوژدآباد زندگی میکرد و این دهکده در نزدیکی دروازه نشابور و در مسیر بخارا قرار داشت. او یکی از امامان و بزرگان زمان خود بود و در سال ۶۶۳ هجری قمری درگذشت.
هوش مصنوعی: ابوحفص میگوید که گناهان به کفر میافزایند، همچنانکه تب موجب تشدید مرگ میشود.
هوش مصنوعی: ابوحفص میگوید زمانی که مرید به شنیدن (موسیقی یا آواز) تمایل دارد، به این معنی است که در او نشانهای از بیهودگی و سستی باقی مانده است.
هوش مصنوعی: او میگوید که ظاهر خوب ادب، نمایانگر باطن خوب ادب است.
هوش مصنوعی: او همان کسی است که گفت جوانمردی به معنای انصاف دادن و نخواستن انصاف است. ابوعلی ثقفی نقل میکند که ابوحفص گفت هر کس که اعمال و رفتار خود را با معیار قرآن و سنت بسنجید و به افکار خود اتهام نزنند، او را از جمله مردان واقعی حساب نکنید.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.