آن دو رکعت نماز است بده رکوع و چهار سجود واندر هر رکعتی پنج رکوع است چنانکه دو سجده در پنج رکوع باید کردن و چون نماز کن (در وقت) کسوف بنماز کردن بایستد تکبیر کند و الحمد و سوره در از بآواز بلند بخواند و آنگه تکبیر گوید و رکوع کند و بسیار تسبیح بگوید و اندر رکوع هم چندان بایستد که راست ایستاده بود آنگه گوید الله اکبر و راست ایستد و باز الحمد و سوره دراز بآواز بلند بخواند و تکبیر گوید و بر رکوع رود وهمچنین چهار بار الحمد و سوره دراز بخواند بآواز بلند و تکبیر گوید و بر رکوع شود و راست ایستد چون پنج بار الحمد و سوره دراز بخواند و رکوع رود و تسبیح دراز گوید آنگه سمع الله لمن حمده گوید و بسجده رود باز تسبیح دراز کند (آنگه سر از سجده بر دارد و باز بسجده رود ) و در رکعت دیگر برخیزد همچنین پنج رکوع دیگر کند باز بسجده شود و (دو) سجده بکند و به تشهد بنشیند و التحیات بخواند و سلام دهد اندرین ده رکوع که یاد کرده شد چون بر رکوعها جفت جفت رسد قنوت کند همچنانکه بر رکوع دویم راست بایستد و قنوت کند و (همچنین) چهارم و ششم و هشتم و دهم اندرو بایستد و قنوت کند و تاویلش آنست که آفتاب دلیل است بر ناطق اندر زمان خویش و هر امام اندر زمان خویش و ماه دلیل است بر اساس اندر زمان خویش و بحجت اندر مرتبت خویش و کسوف دلیل است بر نکبت و ستم مر ایشانرا از غلبه کردن دشمنان که نور توحید بدان سبب از جان مومنان بریده شود همچنانکه نور آفتاب و ماه بکسوف از جسدها بریده شود و دو رکعت نماز دلیل است بر ظاهر و باطن یعنی بدان وقت که امام مستور شود ظاهر و باطن را نگاه باید داشتن و آن پنج رکوع اندر نخست رکعت استادن دلیل است بر پنج حدود روحانی چون اول و ثانی و جد و فتح و خیال و آنکه بر رکوع اندر فرود همی آید و بسجده همی باز نیاید دلیل است بر آنکه داعی همی نماید که این حدود از خداوند دور افتاده است و هم نشاید بامام و ناطق رسیدن که سجده دلیل بر ایشانست ولیکن بتاویل اساس بتوان دانستن مرین حدود را که رکوع دلیل بر ایشانست و آن پنج رکوع اندر دویم رکعت ایستادن دلیل است بر پنج حد جسمانی چون ناطق و اساس و امام و حجت و داعی و فرود آمدن نماز کن بر رکوع و بازگشتن اشارتست به نزدیک شدن او بناطق و امام و باز آمدن او بدان نکبت که افتاده است و تشهد خواندن دلیل است برقرار یافتن مومن بآخر و شکر گزاریدن مر خدایرا بر گشاده شدن کار امام و پدید آمدن نور توحید ازو همچنانکه بآخر کار آفتاب و ماه گشاده شود و نور ایشان بزمین رسد و زمین روحانی دعوت حق است.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: متن به توضیح روش نماز کسوف و معانی روحانی و باطنی آن میپردازد. در این نماز، دو رکعت و پنج رکوع در هر رکعت وجود دارد. نمازگزار باید در زمان کسوف به نماز بایستد و اذکار و سورهها را بلند بخواند. در طول رکوعها باید تسبیح بسیار بگوید و در برخی رکوعها قنوت کند. این نماز به عنوان نمادی از حق و باطلی است که در زمان کسوف و به سبب ظلم دشمنان به مومنان رخ میدهد.
رکوعها و سجودها در این نماز به تحلیلهای روحانی و جسمانی اشاره دارد. هر رکوع نمایانگر حدود روحانی و جسمانی خاصی است و حضور در رکوع و سجدهها نشاندهنده نزدیکی به امام و ناطق است. در پایان نماز و تشهد، مومن شکرگزار خداوند است و ظهور نور توحید و گشایش کار امام را تجلیل میکند. این متن به تفسیر نمادین نماز و مفاهیم عمیق آن در رابطه با مسائل معنوی میپردازد.
هوش مصنوعی: در این نوع نماز که شامل دو رکعت و پنج رکوع در هر رکعت است، نمازگزار باید در هر رکعت دو سجده انجام دهد و در زمان کسوف، همراه با صدای بلند قرآن و دعاها را بخواند. پس از هر رکوع، باید به مدت معین در رکوع بماند و بعد از آن دوباره به حالت ایستاده برگردد و دوباره دعاها را تکرار کند. این مراحل باید تا زمانی ادامه یابد که به رکعت دوم برسد و در نهایت پس از نشستن و خواندن تشهد، سلام بدهد. در این نوع نماز، هر رکوع و سجده نشانههایی از حقایق معنوی و روحانی است و هر کدام به نوعی ارتباط با حالتهای گوناگون انسان و مسائل اجتماعی دارند. کسوف بهعنوان نشانهای از مشکلات و ستمهایی که بر مؤمنان میگذرد، در نظر گرفته شده و این نماز نمادی از پایداری و شناخت عمیق از واقعیتهاست.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.