محمد بن منور
»
اسرار التوحید
»
باب دوم - در وسط حالت شیخ
»
فصل اول - حکایات کرامات شیخ
»
حکایت شمارهٔ ۷۳
از ابوالفضل محمدبن احمد نوقانی حکایت کردند کی گفت: شیخ ابوسعید از نشابور بمیهنه میآمد، چون بکوه درآمدیم شخصی با ما همراه بود، مگر آن مرد اندیشه کرد که این چه مردمانند کی کلیچه و حلوا و طعامهای خوش میخورند و میگویند که ما صوفییم. شیخ از راه کرامات مطلع گشت و گفت بدین پس کوه در شو و ما را خبری بیار آن مرد از پیش شیخ برخاست و آنجا که اشارت رفته بود برفت، اژدهایی عظیم دید، بترسید و باز بخدمت شیخ آمد،، شیخ گفت چه دیدی؟ حال باز نمود شیخ گفت سالها رفیق ما بوده است، مرد خجل شد و در پای شیخ افتادو از آن گفتار توبه کرد.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این حکایت، ابوالفضل محمدبن احمد نوقانی داستانی را از شیخ ابوسعید نقل میکند. شیخ ابوسعید از نشابور به میهنه سفر میکرد که در کوه با شخصی برخورد کردند. آن شخص، با تردید به ثروت و غذاهای خوبی که صوفیان میخورند فکر میکرد و بر این باور بود که شیخها نمیتوانند حقیقی باشند. شیخ با استفاده از کراماتش به آن مرد گفت که به پس کوه برود و خبری بیاورد. مرد با ترس به پس کوه رفت و یک اژدهای بزرگ را دید. این مشاهده او را ترساند و به سرعت به سمت شیخ بازگشت. شیخ از او پرسید که چه دیده است و وقتی مرد گفت که سالها رفیق او بوده، خجل شد و از سخنان قبلیاش پشیمان گردید و از آنجایی که به حقیقت صوفی بودن ایمان آورد، در پای شیخ افتاد و توبه کرد.
هوش مصنوعی: ابوالفضل محمد بن احمد نوقانی نقل میکند که شیخ ابوسعید در حال بازگشت از نشابور به میهنه بود. زمانی که به کوه رسیدند، شخصی همراه آنها بود که به فکر فرو رفته بود. او با خود میگفت که این چه مردمانی هستند که غذاهای خوشمزهای همچون کلیچه و حلوا میخورند و خود را صوفی مینامند. شیخ با استفاده از کراماتی که داشت، از افکار او آگاه شد و گفت به آن سوی کوه برو و خبری بیاور. آن مرد از نزد شیخ خارج شد و به سمت جایی که شیخ اشاره کرده بود رفت. در آنجا یک اژدهای بزرگ را دید و از ترس به سرعت به خدمت شیخ بازگشت. شیخ از او پرسید که چه دیده است و او ماجرا را شرح داد. پس شیخ گفت که آن اژدها سالها رفیق ما بوده است. آن مرد شرمنده شد و در پای شیخ افتاد و از گفتههای پیشینش توبه کرد.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.