هم اندرین معنی فضیلت قلم، چنان خواندهام از اخبار گذشتگان که وقتی امیری رسولی فرستاد به ملک فارس با تیغی برهنه. گفت « این تیغ (ببر) و پیش او بنه و چیزی مگو » رسول بیامد و همچنان کرد. چون تیغ بنهاد و سخن نگفت مَلِک وزیر را فرمود « جوابش بازده » وزیر سرِ دوات بگشاد و یکی قلم سوی وی انداخت گفت « اینک جواب » رسول مرد عاقل بود بدانست که جواب برسید، و تاثیر قلم صلاح و فساد مملکت را کاری بزرگست، و خداوندان قلم را که معتمد باشند عزیز باید داشت.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: در این متن، به اهمیت و فضیلت قلم اشاره شده است. داستان از این قرار است که امیری که پیامرسانی به ملک فارس فرستاده، او را با یک تیغ برهنه میفرستد تا فقط سکوت کند و تیغ را پیش او بگذارد. علیرغم تهدید، پیامرسان سخن نمیگوید. وزیر ملک متوجه میشود که پاسخ باید با قلم داده شود و به همین منظور، قلمی به سمت پیامرسان پرتاب میکند. این ماجرا نشاندهنده تأثیرات عمیق قلم بر ساختار قدرت و اداره امور کشور است و ضرورت ارزش نهادن به اهل قلم را مورد تأکید قرار میدهد.
هوش مصنوعی: در این متن، به فضیلت قلم اشاره شده و داستانی از گذشتگان روایت شده است. زمانی که یک امیر، پیامبری را با سلاحی برهنه به سرزمین فارس فرستاد، به او گفت که این سلاح را به نمایش بگذارد و چیزی نگوید. پیامبر طبق دستور عمل کرد و وقتی سلاح را به زمین گذاشت و سکوت کرد، امیر به وزیرش گفت که او را پاسخ دهد. وزیر دوات را برداشت و قلمی به سمت پیامبر پرتاب کرد و گفت: «این پاسخ است». پیامبر که فردی عاقل بود، متوجه شد که این جواب مناسب است و به تاثیر قلم در مدیریت و اصلاحات مملکت پی برد. بنابراین، افرادی که به قلم اعتماد دارند، باید مورد احترام باشند.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.