بخش ۴ - ۴ ابوحازم المدنیّ، رحمة اللّه علیه
و منهم: پیر صالح، و به صلاح صالح، ابوحازم المدنیّ، رحمة اللّه علیه
مقتدای بعضی از مشابخ بود و وی را اندر معاملت حظی وافر و خطری بزرگ، و اندر فقر قدمی ثابت و دمی صادق و اندر مجاهدت روشی تمام و عمرو بن عثمان المکی رضی اللّه عنه در امر وی بجد باشد. و کلام وی اندر همه دلها مقبول است و اندر بیشتر از کتب مسطور.
این عمرو بن عثمان ازوی روایت کند که او را گفتند: «ما مالُکَ؟» قال: «الرّضاءُ عن اللّه و الغناءُ عَنِ النّاسِ.» :«مال تو چیست؟» گفت: «مال من رضا به خداوند تعالی و بی نیازی از خلق وی.» و لامحاله هرکه به حق راضی بود از خلق مستغنی بود و خزینهٔ بزرگتر مرد را رضای خداوند است -تعالی و تَقَدَّسَ- و اشارت به غنای خداوند است -جَلَّ جلالُه-. پس هر که بدو غنی بود، از غیر وی مستغنی بود و راه بهجز به درگاه وی نداند و زاد بهجز امید درگاه وی ندارد و اندر خلأ و ملأ بهجز وی را نشناسد و جز وی را نخواند و مُعزّ و مُذل بهجز وی را نداند.
یکی از مشایخ گوید: به نزدیک وی اندر آمدم. وی را یافتم خفته. زمانی ببودم تا بیدار شد. گفت: «اندر این ساعت پیغامبر را به خواب دیدم که مرا به سوی تو پیغام داد و گفت: حقّ مادر نگاه داشتن، بهتر از حج کردن. بازگرد و رضای دل وی بجوی. من از آنجا بازگشتم و به مکّه نرفتم.»
از وی بیش از این مسموع ندارم.
با انتخاب متن و لمس متن انتخابی میتوانید آن را در لغتنامهٔ دهخدا جستجو کنید.
هوش مصنوعی: ابوحازم المدنی، پیر صالح و یکی از مشایخ بزرگ و مورد احترام در میان مردم بود. وی در کارهای دینی و اجتماعی بسیار پرچمدار و فعال بود و به رضایت خداوند و بینیازی از مخلوقات تاکید داشت. او معتقد بود که هر کسی که از خدا راضی باشد، نیازی به دیگران نخواهد داشت و ارتباط با خدا او را غنی میکند.
عمرو بن عثمان المکی از وی روایت میکند که ابوحازم گفت: "مال من رضایت خداوند و بینیازی از خلق است." او زندگی خود را وقف جستجوی رضایت خدا کرده بود و به دوری از دنیا اهمیت میداد.
یکی از مشایخ نیز بیان کرده که در خواب پیامبر را دیده که به او پیغام میدهد که "نگهداری از حق، بهتر از حج است"، بنابراین او از رفتن به مکه صرفنظر کرد. زندگی و آموزههای ابوحازم نشاندهنده اهمیت روحانی و تمرکز بر رضایت خداوند در زندگی مؤمنان است.
هوش مصنوعی: از جمله آنها، پیرمردی صالح به نام ابوحازم مدنی است که خداوند بر او رحمت کند.
هوش مصنوعی: برخی از مشابخ به او اقتدا میکردند و او در معاملات خود دارای سهمی بزرگ و خطر زیادی بود. در زمان فقر ثابت و راستقامت بود و در مجاهدت دارای روش کاملی بود. عمرو بن عثمان مکّی به او جدیت و تلاش زیادی داشت. سخنان او در دلها مورد پذیرش است و در بیشتر کتابها ثبت شده است.
هوش مصنوعی: عمرو بن عثمان میگوید که از او پرسیدند: «چه چیزی داری؟» او پاسخ داد: «دارایی من، خشنودی از خدا و بینیازی از مردم است.» به عبارتی، هر کسی که به خدا راضی باشد، از دیگران بینیاز خواهد بود و بزرگترین ثروت یک مرد، رضای خداوند است. این نشاندهنده غنای خداوند نیز هست. بنابراین، هر کسی که غنی از خداوند باشد، از دیگران بینیاز است و جز به درگاه او راهی نمیداند و جز امید به او زاد و توشهای ندارد و در هیچ حالتی جز او را نمیشناسد و جز او را نمیخواند و عزت و ذلت را فقط از او میداند.
هوش مصنوعی: یکی از بزرگان میگوید: به نزد او رفتم و او را در حال خواب دیدم. مدتی منتظر ماندم تا بیدار شد. او گفت: «در خواب پیامبری را دیدم که به من پیغام داد و گفت: احترام به مادر، از انجام حج بهتر است. برگرد و دل او را شاد کن.» من از آنجا برگشتم و به مکه não نرفتم.
هوش مصنوعی: من دیگر از او چیزی نمیشنوم.
پیشنهاد تصاویر مرتبط از منابع اینترنتی
راهنمای نحوهٔ پیشنهاد تصاویر مرتبط از گنجینهٔ گنجور
معرفی ترانههایی که در متن آنها از این شعر استفاده شده است
تا به حال حاشیهای برای این شعر نوشته نشده است. 💬 من حاشیه بگذارم ...
برای حاشیهگذاری باید در گنجور نامنویسی کنید و با نام کاربری خود از طریق آیکون 👤 گوشهٔ پایین سمت چپ صفحات به آن وارد شوید.