گنجور

حاشیه‌گذاری‌های نسیم بهاری

نسیم بهاری

دوستدار طبیعت و ادیبات 


نسیم بهاری در ‫۳ ماه قبل، شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۲۱:۳۴ در پاسخ به کژدم دربارهٔ شهریار » گزیدهٔ غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۵ - رؤیای جوانی:

ممنون از توجه و پاسخ شما.

 

نسیم بهاری در ‫۳ ماه قبل، جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۲۲:۱۰ دربارهٔ شهریار » گزیدهٔ غزلیات » غزل شمارهٔ ۴۵ - رؤیای جوانی:

با سلام، من دیوان اشعار شهریار و به ویژه غزلیات استاد را بسیار جستجو کردم اما این غزل را نیافتم. لطفاً اگر کسی اطلاعی دارد پاسخ دهد. سپاس

 

نسیم بهاری در ‫۵ ماه قبل، چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۲۰:۰۱ دربارهٔ ملک‌الشعرا بهار » مثنویات » شمارهٔ ۵۷ - ترجمهٔ اشعار شاعر انگلیسی:

احسنت بر این مثنوی! آنطور که مطلع شدم در سال 1313 ه.ش شاعر معروف انگلیسی به نام «درینگ وتر» به جشن هزاره فردوسی دعوت می شود او که عاشق حافظ و خیام و فردوسی است شعری در مورد شاعران محبوب ایران زمین با خود می آورد و قرائت می کند. همانجا دوستان استاد ملک الشعرای بهار از او می خواهند که پاسخ این شعر را بفرمایید. استاد این مثنوی را بیدرنگ به زبان فارسی که ترجمه شعر شاعر انگلیسی است می سراید و همگان زبان  به تحسین می گشایند. روح ملک الشعرای بهار شاد و قرین رحمت الهی

 

نسیم بهاری در ‫۷ ماه قبل، چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲، ساعت ۰۰:۰۵ در پاسخ به ســراج دربارهٔ وحشی بافقی » گزیدهٔ اشعار » غزلیات » شمارهٔ ۳۰۱:

 من پنج  تصحیح از دیوان خود وحشی بافقی را بررسی  کردم و کلی بیت پیدا کردم، دو تا از آنها «سد»  و سه تای دیگر «صد» در کل دیوان که این کلمه وجود داشت، نوشته بودند.

 

 

نسیم بهاری در ‫۷ ماه قبل، جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۲۳:۵۲ در پاسخ به علي عباسي دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۷۳۱:

بسیار ممنون از نقل قولتان. در کتاب سبک شناسی شعر دکتر شمیسا ص 223 اشاره کوچکی به این موضوع شده و من گیج و سردرگم بودم تا اینکه مطلب شما رو خواندم و موضوع بر من روشن شد.

 

نسیم بهاری در ‫۸ ماه قبل، یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷:۳۰ در پاسخ به پویان دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۲۱۶:

در کتاب معجزات شعر و سخن پارسی از استاد حسین وصال هم به این نکته اشاره شده است.

 

نسیم بهاری در ‫۸ ماه قبل، یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۰۰:۰۳ در پاسخ به زبان بریده دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۷۵:

با سلام خیلی ممنون از معنی و تفسیر ابیات فقط یک نکته کوچک اگر اصلاح شود بسیار عالی است و آن اینکه درون گل لاله سیاه است وبسیاری از شاعران از این موضوع استفاده کرده اند و لاله داغدار به کار می برند. 

 

نسیم بهاری در ‫۸ ماه قبل، دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۲۰:۴۶ در پاسخ به رضا دربارهٔ حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۶۵:

شرح شما را پسندیدم. ممنون از شما

 

نسیم بهاری در ‫۹ ماه قبل، یکشنبه ۴ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۲۰:۴۱ در پاسخ به آموزگار دربارهٔ مولانا » دیوان شمس » غزلیات » غزل شمارهٔ ۵:

بله صحیح است. من هم به معنای امروزی لگن فکر میکردم و واژه را نامناسب دیدم ولی در لغتنامه دهخدا معنی شمعدان را یافتم و قانع شدم.

 

نسیم بهاری در ‫۹ ماه قبل، یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۵:۴۴ دربارهٔ ادیب صابر » دیوان اشعار » غزلیات » شمارهٔ ۹:

این غزل به عنوان یکی از زیباترین غزلها به رابعه بنت کعب منسوب است. من در همه منابع این شعر را از رابعه دیدم حالا نمی دانم منبع گنجور چه بوده؟

 

نسیم بهاری در ‫۱۰ ماه قبل، جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۲۱:۵۷ در پاسخ به سئنا دربارهٔ منوچهری » دیوان اشعار » مسمطات » شمارهٔ ۱ - در وصف خزان و مدح سلطان مسعود غزنوی:

خیلی ممنون از توضیح جامعتون

 

نسیم بهاری در ‫۱۰ ماه قبل، دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۸:۵۴ دربارهٔ رودکی » قصاید و قطعات » شمارهٔ ۱۰:

من فکر می کنم در بیت اول طیب باید tib خوانده شود تا هم وزن عجیب در مصرع دوم شود، نظرتان چیست دوستان؟

 

نسیم بهاری در ‫۱۰ ماه قبل، دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۸:۴۹ در پاسخ به مسعود حاتمی دربارهٔ رودکی » قصاید و قطعات » شمارهٔ ۱۰:

طوفان دشت را درمی نوردد

رعد وبرق را به شمیشر تشبیه کرده که از میان ابرها بیرون کشیده می شود. 

 

sunny dark_mode